Annons:

Annons:

De gamla ägarna fick köpa tillbaka konkursade Bravo

Resterna av konkursade Bravo Tours såldes till en grupp ägare som är ungefär identisk med de tidigare ägarna hade det kommit in ett högre bud. Men det bättre budet kom formellt in efter kuratorns deadline.

En aktör lämnade ett ”betydligt bättre bud” på Bravo Tours. Uppgifterna kommer från affärstidningen Børsen som gjort en intervju med researrangörens största aktieägare och direktör, Bjarke Hansen.

Bravo Tours såldes ur konkursboet till en grupp ägare som till stor del består av de ursprungliga ägarna, inklusive direktören Peder Hornshøj och den isländska banken Arion.

Enligt konkursadvokaterna var det stort intresse för bolaget och över 20 bolaget var intresserade av att lägga ett bud. Fem gjorde så innan tidsfristen gick ut.

Ett sjätte bud kom efter deadline, men som var väsentligt bättre än de tidigare och säkrat flera krediter till bolagets långivare.

Enligt Børsens uppgifter blev Travelco Nordics konkurs en  förlust för borgenärer på 541 miljoner DKK. Utan jämförelse är detta den största någonsin inom resebranschen i Danmark. Den faktiska processen fram till konkurs har kritiserats och Resegarantifonden har därför beställt en extern juridisk utredning för att avslöja fondens roll fram till konkurs. Bland annat är det förvånande att Resegarantifonden inte bad Travelco Nordic om en ökad garanti, även om researrangörens ekonomiska siffror under lång tid dokumenterade en bräcklig ekonomi.

3 kommentarer

  1. Skumaffärer....: Detta är nog en historia som inte är över ännu, då hela förfarandet granskas av Kammaradvokaten.... Och hur de gamla ägarna ska få förtroende hos leverantörer och gamla kreditorer är ju en gåta....där de har sprungit från notan. Resten har danska skattebetalare fått stå för, för att samma ägare inte har ställt tillräckligt med resegarantier. Det är ju en hinsides historia det hela, och faktisk inte bra för branschen alls. Arion Bank, på Island, borde ju haft möjlighet att ställa tillräckliga garantier, och de har ju även blivit jagade för att göra så. Att de då försätter bolaget i konkurs, och köper tillbaka bolaget, och inte ens till högsta budet.... det osar ju av detta.... Först gör de detta med flygbolaget... och banken tar över aktierna från förra ägaren, sedan gör den nya ägaren det samma med researrangörerna....
  2. TUR2010: Först är PH & Co med och sänker Primera (inkl. Solresor) sedan får dem fortsätta "sänkningen en vända till och ingen reagerar...541 mkr. Men mest förvånande är att PH o gamla ledningen får driva Bravo vidare, tack o lov så är Solresor fria från danskt och isländskt styre, måtte det bli bättre under svensk flagg igen!
  3. Anonym: Håller med dig Tur2010. Fint att Solresor är hemma i Sverige igen. Tror Rolfs F&B kommer göra något fint av detta. Danskarna har nog en rejäl soppa att reda ut med Bravo.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.