Annons:

Annons:

Eivor Andersson lämnar TUI

TUI:s Nordenchef Eivor Andersson lämnar sin tjänst. Hon avgår med omedelbar verkan.

Det var i går måndag som TUI Nordics anställda informerades om att Nordenchefen Eivor Andersson slutar på företaget med omedelbar verkan. Informationsmötet leddes av David Burling, TUI:s chef för Storbritannien och de nordiska länderna, men även Eivor Andersson deltog vid mötet.

Som skäl anges att Eivor Andersson, som tillträdde som Nordenchef hösten 2014, har slutfört sina uppdrag.

– Det stämmer att Eivor slutar. Hon kom till TUI med fyra tydliga uppdrag, att skapa en nordisk region, utöka produktionen, utveckla den digitala utvecklingen samt introducera namnet TUI. Allt detta är slutfört och det är därför naturligt för henne att sluta, säger TUI:s informationschef Mathias Bergendahl till Travel News.

När Travel News för ungefär en månad sedan frågade Eivor Andersson om hon skulle sluta nu när hennes uppdrag var slutförda svarade hon dock så här:

– Jag är en utvecklings- och förändringsbenägen person som gillar att jobba med digital utveckling och changemanagement. Så länge det finns sådana intressanta uppgifter för mig så trivs jag, och det räknar jag med att det kommer att finnas här framöver.

Eivor Andersson slutar formellt vid årsskiftet men lämnar uppdraget med omedelbar verkan. Alexander Huber träder nu in som tf Nordenchef. Huber var tidigare kommersiell direktör med ansvar för att leda utvecklingen av företagets kapacitetsplanering, prissättning och tilläggstjänster.

Eivor Andersson kommer enligt Bergendahl att ”gå bredvid” Huber året ut för att göra övergången smidig.

8 kommentarer

  1. Anonym: Hon vill säkerligen fortsätta utveckla men ledningen tänker att nu är utvecklingen klar. Just därför kan alla andra Charterarrangörer fortsätta på det de började...Hejdå Fritidsresor, Hejdå TUI....
  2. Nu är det jul igen!: "Få igång den digitala utvecklingen". Intressant historiebeskrivning. Den påbörjades ganska långt innan Eivor började.
  3. Rätt ska vara rätt: Hur kan man hävda att "hennes uppdrag var att få igång det digitala". Fritidsresor hade en rad digitala tjänster och 70 procents onlineandel av försäljningen redan för tre-fyra år sedan. Huruvida det sedan helt avstannat och behövde "fås igång igen" kan man spekulera i, men totala omskrivningar av historien blir löjliga.
  4. Erik: Är det inte lite konstigt att hon avgår "med omedelbar verkan"?
  5. Anonym: Förstår att citatet kan uppfattas som missvisande. För att förtydliga så var en del av Eivors uppdrag att utveckla den digitala kompetensen. Hälsningar, Mathias Bergendahl, informationschef på TUI.
  6. S.B: Personalbyteskarusellen i TUI fortsätter. Undrar hur många som lämnat och tillkommit i Norden bara de senaste ett-två åren? Att behöva lämna sin post med omedelbar verkan på denna nivå som ledare låter aldrig helt lyckat. Stora och börsnoterade företag planerar sånt noga för att vara förutsägbara för aktiemarknaden. Att jobbet med att förändra verksamheten har inletts är visserligen lika uppenbart som att Fritidsresor flaggas ut och TUI blir tyskt konsumentvarumärke. Men hänvisningen till slutfört uppdrag att starta upp digitaliseringsarbetet och utveckla den digitala kompetensen låter lite märkliga då Fritidsresor under mer än ett decennium varit vida känd förebild för sina mycket framgångsrika, digitala satsningar och sin digitala utveckling. Men, det är väl bara att invänta kommande årsresultat för att se hur skutan verkligen lutar.
  7. Ellen: Undrar vad TUI Nordic har levererat på den digitala sidan som kan falla rymmas under Eivor Anderssons fana? Analog hon är...
  8. Björn: Nu är det tyska plånböcker som gäller och de krökta ryggarnas politik som talar. Andra medarbetare skall belönas, läs män. Då väger duglighet och uppskattning av medarbetare lätt.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.