Annons:

Grekiska semesteröar varnas – coronasmittan ökar igen

Grekland har tagit emot turister i drygt två veckor – men nu ökar coronasmittan igen och nu varnas semesteröar för att restriktioner återigen kan skärpas, rapporterar SvD och hänvisar till lokala medier.

Bland annat varnas invånarna på Rhodos, Syros och boende i Chania på Kreta. Argiris Grigorakis som driver ett kafé på Kreta säger till SvD att de hoppas att det inte blir några nya restriktioner.

– Det vore förödande. Folk har inte kunnat arbeta på länge och måste överleva på något sätt, säger han.

2 kommentarer

  1. Reseräven: Var lite väntat, hela Europa kommer dit och äter, dricker och festar. Hoppas nu att Svenskarna inte åker dit iår och drar hemma massa nya mutationer av viruset så vi får stänga igen. Vore förödande mot besöksnäringen i Sverige. Satsa på semester i Sverige i år och hjälp näringen, hotellen och restaurangerna. Nästa år när fler fått vaccin är det lättare att se världen.
  2. Medborgare: Klart att det är väntat.Mer än väntat.Den som är förvånad har inte överhuvudtaget förstått vad c-19 är och det fungerar.Vill man vara den som är pådrivande för nya mutationer och fortsatt spridning så flyger man till Spanien och Grekland, "snorar runt" med alla andra egon och hem igen.Det blir en trevligt sensommar och höst...