Annons:

Högtryck i charterfabriken

Sommarförsäljningen tog fart tidigt hos TUI. I december var bokningsnivån den högsta på sex år, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

 

Under fjolårets sista fyra veckor bokades 30 procent fler resor hos TUI jämfört med samma period 2015.

– Den senaste månadens höga bokningsnivå är ett tydligt trendbrott. Det högtryck som normalt infinner sig efter jul och nyår tog fart redan i början av december och fortsatte under julhelgen, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på TUI, i ett pressmeddelande.

Fjolårets stora förflyttning från Turkiet fortsätter 2017 till huvudsakligen Grekland, Spanien, Cypern. Även Bulgarien ökar i popularitet, hos TUI.

Även Ving rapporterar om ”högtryck i reseförsäljningen”. Och precis som hos TUI är det är främst barnfamiljer som varit tidigt ute och säkrat sommarsemestern.

Ving räknar med att sälja resor för över en miljard de närmaste fem veckorna.

– Just nu är det högtryck i semesterfabriken och vi säljer resor för i genomsnitt 1,2 miljoner kronor i timmen, dygnet runt. Januari är en av de största bokningsperioderna både vad gäller sommar- och vinterresor och vi vet av erfarenhet att många svenskar använder ledigheten under julhelgerna för att planera det kommande årets semester. Det är då man hinner prata ihop sig i lugn och ro med familj och vänner, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.
Mest bokade sommardestinationerna just nu; TUI:
1. Grekland
2. Spanien
3. Cypern
4. Italien
5.. Kroatien

Mest bokade sommardestinationerna just nu; Ving:
1. Mallorca
2. Rhodos
3. Cypern
4. Kroatien
5. Kreta

Kommentarer är stängda.