Annons:

Annons:

Klart: Petter Stordalen blir en av flera ägare i svenska Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen köper svenska Ving, rapporterar Dagens Næringsliv. – Det här är en historisk dag i vårt företags drygt 60-åriga historia, säger Vings koncernchef Magnus Wikner på en pressträff.

Petter Stordalen var eld och lågor över köpet av researrangören Ving vilket framgick under pressträffen.

– Jag har gjort många affärer genom livet men den här är helt speciell. För den här förenar hjärta och hjärna, säger Stordalen från scenen, med sedvanlig hög energi.

Harald Mix på Altor är en av Vings nya ägare.

– Det är ett företag i världsklass, fortsätter han.

Den norske miljardären är mest känd som ägare av den stora hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Det blir det Stordalen-kontrollerade Strawberry Group tillsammans med Altor Fund V (Altor) och TDR Capital som tryggar ett starkt och långsiktigt nordiskt majoritetsägande av verksamheten i Vinggruppen med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Thomas Cook Airlines Scandinavia, enligt ett pressmeddelande från Ving.

Petter Stordalen och Magnus Wikner på pressträffen.

Redan i går kom nyheten om att charterjätten Ving gjort klart med en ny ägare till den nordiska verksamheten. Tidigare har det bland annat spekulerats om riskkapitalbolaget Triton och det kinesiska konglomeratet Fosun.

6 kommentarer

  1. Åke Andersson: Det gläder mig att det är en lokal Skandinavisk köpare och inte Kineser. En köpare med långsiktighet. Grattis Petter
  2. Samira Granberg: Waow - grattis, underbart Petter!! Någon med ett riktigt driv och vilken combo med Nordic Choice det kan bli om man vill göra något av det!! Det enda som fattades!!
  3. Subscriber User: Fantastiskt bra! Lucky you Ving, till att få detta engagerade branschproffs med hjärtat på rätta stället. Skall bli intressant att följa./ A-K Rahm
  4. Tinna Nilsson: Håller med alla kommentarer här - Stort GRATTIS o så roligt för Ving. Gläds med alla anställda idag. Tinna
  5. Otto: Frun klimatstrejkar. Maken köper resebolag. Med för mycket "klimatkompensation" blir Ving dyrare och sämre än sina konkurrenter. Goda nyheter för Tui och Apollo!
  6. Ole: Du måste ju jobba för Tui eller Apollo? Annars kan man inte vara negativ till detta. Blir väldigt intressant och följa Ving/Stordalen framöver. Du kan ju också bara vara en bitter medelålders man, men då tror jag Ving gärna slipper dig. 😊

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.