Annons:

Lotta lämnar Lime – efter 21 år

Hon var med och grundade Lime Travel 1995, och sålde bolaget vidare till Kuoni 2011. Nu väljer Lotta Kronstam att kliva av. "Jag har varit kvar så länge, gamla ägare blir lätt nostalgiska."

Det var 1995 som Lotta Kronstam, med partners, grundade arrangören Westindiska Compagniet. Företaget växte och bytte 2002 namn till dagens Lime Travel. Ytterligare några år senare, 2011, såldes bolaget till Kuoni, som då redan ägde Apollo och Golf Plaisir. Kuoni ville då satsa på en exklusiv arrangör.

I dag, 2016, väljer Lotta Kronstam att sluta.

– När Kuoni klev in stod det i mitt avtal att jag skulle vara kvar som vd i tre år. När 2014 kom, och Peter Browall klev in som vd, fortsatte jag som seniorsäljare och affärsutvecklare. Nu har det gått ytterligare två år och det är dags att göra något annat, berättar Lotta Kronstam.

Det har hänt mycket sedan du sålde bolaget 2011, inte minst det senaste året. Är det på ditt initiativ du slutar?
– Absolut. Det finns inga missförstånd eller någon ovänskap mellan mig och Peter Browall eller moderbolaget. Vi gick in i den här affären för att få draghjälp av en stor och stark ägare – och vi har kunnat växa tryggt.

Vad innebär det för Lime Travel att du slutar?
– Bolaget har varit min baby, men jag har varit kvar så länge. Gamla ägare blir lätt nostalgiska. Jag tror att Apollo kommer att utveckla bolaget utmärkt.

Vad har varit roligast under de här åren?
– Att vi har så stor andel nöjda kunder. Vi är så proaktiva om vad de kan förvänta sig, det ger väldigt nöjda kunder. Vi har i princip inga reklamationer.

Vad ska du göra nu?
– Först ska jag ta en paus och gå en kurs i coachning, som jag brinner för. Sedan ska jag och krögaren Pontus Frithiof göra en föreläsningsserie om kundbemötande. Därefter är jag redo för en större utmaning, jag vill göra ett stort race till. Jag är mer av en entreprenör och ledare.

Hur känns det nu?
– Som att se sitt barn börja på universitetet. Det känns helt färdigt.

3 kommentarer

  1. Peter Helin: Stort lycka till Lottie!
  2. TIBORFOTO da iMMORTALIZER: Grattis & good luck! Med respekt Mr. TIBORFOTO
  3. Jaana Alenius: Lycka till Lotta - det blir spännande att följa dina nya steg!
Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023