Annons:

Annons:

Mathias Bergendahl lämnar TUI

TUI:s nordiska informationschef Mathias Bergendahl slutar i början av juli. Det bekräftar han för Travel News.

Mathias Bergendahl kom till TUI, dåvarande Fritidsresor, som informatör i februari 2013. Två år senare ledde han arbetet med att bygga upp ett nytt nordisk kommunikationsteam och när han nu lämnar företaget bär han titeln nordisk informationschef.

– Jag har haft en fantastisk resa med TUI och jag har trivts enormt bra, säger Mathias Bergendahl till Travel News.

Mathias Bergendahls nya jobb blir som kommunikationschef för statens museer för världskultur, en organisation som omfattar fyra museer – Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm, samt Världskulturmuseet i Göteborg.

– Jag jobbade på museum för 20 år sedan under min tid i Florida, och när jag kom tillbaka till Sverige tittade jag först efter jobb på museum, men så hamnade jag på Fritte och det ångrar jag inte. Men museivärlden har funnits i bakhuvudet och när det här jobbet dök upp så tog jag chansen, säger han.

I slutet av maj slutade informatören Leyla Öfwerström på TUI och gick till pr-byrån Prime, vilket innebär att det blir tomt på TUI:s kommunikationsavdelning den kommande tiden.
– Vi har bra backup i teamet som jag har jobbat med. Och jag kommer ha träning i presskontakter innan jag slutar så det ska nog inte märkas så mycket. säger Mathias Bergendahl.

Den 1 november 2016 bytte Fritidsresor namn till TUI. Namnbytet var ett led i moderbolagets brand-strategi, vilken i sin tur är den yttersta konsekvensen av att charterkoncernen har slagit ihop sina utlandsverksamheter till en enda paneuropeisk organisation. Sedan förra hösten har flera medarbetare lämnat TUI. Förutom Mathias Bergendahl och Leyla Öfwerström har även bland andra Bassam Mattar som var försäljnings- och digital direktör och förra Nordenchefen Eivor Andersson lämnat TUI det senaste året. Huruvida avhoppen har med omorganisationen att göra vill Mathias Bergendahl inte uttala sig om.

– Jag kan bara prata för min egen del och jag har haft det väldigt bra på TUI. Det har varit utvecklande att få sätta ihop och jobba med den nya nordiska organisationen och att arbeta med kommunikationen kring namnbytet. Nu är det klart och därför är det ett bra läge för mig att gå vidare.

Vem som ska ersätta Mathias Bergendahl är inte klart i dagsläget. Inte heller Leyla Öfwerströms tjänst är tillsatt ännu.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.