Annons:

Annons:

Researrangören Solresor är i rekonstruktion

Researrangören Solresor är i rekonstruktion.  - Det innebär att vi är på stand by, säger Peder Hornshøj, ägare och vd på danska charterarrangören Bravo Tours som ingår samma koncern som svenska Solresor. Bolaget bakom verksamheterna heter Travelco Nordic och gjorde förra året en förlust på 200 miljoner danska kronor.

De fåtal resenärer som ska resa med svenska Solresor just nu kommer att komma iväg precis som planerat lovar Peder Hornshøj. 

– Det är inte så många i år på grund av corona. 

Under tiden letar advokatfirman som leder rekonstruktionen efter nya ägare. Att de gamla ägarna ska hälla in mer pengar i Travelco Nordic tror inte Peder Hornshøj är sannolikt.

– Det kommer att klarna om tio-tolv dagar, säger Peder Hornshøj till Travel News. 

Under tiden är all försäljning av nya resor pausad.

3 kommentarer

  1. Anonym: De gjorde redan innan pandemin en förlust på 200miljoner. Deras rekonstruktion kan man iaf inte skylla på pandemin. Men jag antar att SRF ändå kommer sparka bak ut nu, eftersom det i deras ögon är regeringens fel att resebyråerna inte överlever Svara
  2. Anonym 2: Anonym.... SRF bryr nog sig inte, då Solresor inte är ett svenskt företag längre... de är dansk, och lever under danska villkor och resegaranti. Bolaget är misskött sedan flera år tillbaka, med en galen islandsk ägare som banken plockade aktierna från i juni 2019... Arion Bank, som äger bolaget, har sedan dess skrivit ner all goodwill i företaget, det förklarar de enorma förlusterna i bolaget de sista två åren. Detta var de så klart tvungna att göra, om de skulle sälja bolaget, något som var på gång samma vecka som pandemin slog till. Att gå in i denna kris med en balansräkning som var söndreslagen var därför inget lyckad drag, då revisorerna nu inte vill godkänna räkenskaperna för 2019 i rådande läge, och banken vill inte förlora ännu mer pengar på detta, deras jobb är ju inte att "vara resebolag". Så en ny ägare med friska medel måste in, annars så får de sälja smulorna i ett konkursförfarande. En dansk rekonstruktion ska vara över på 2 veckor. Så nästa fredag vet man.... Om någon tar över... För resemarknadens framtid, är det väl kanske bra om en större aktör försvinner? Svara
  3. Thomas: Att nån skulle gå in med friska pengar under nuvarande läge och till ett bolag med historia i förluster är helt osannolikt. Det är fler som snart kastar in handduken, Wizz är hade + 50 pax till Finland, de få charterflygen som nu går är svåra att fylla Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.