Annons:

Resebyråföreningen varnar: Ving riskerar att gå omkull

Charterjätten Ving riskerar att gå i konkurs om inte staten sätter in stödåtgärder. Det hävdar den Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) generalsekreterare Didrik von Seth till Dagens Industri. – Fortsätter det här kommer Ving inte att klara sig, säger han till DI. von Seth vill att regeringen tittar på grannländernas lösningar med krisfonder och varnar för att branschen helt kommer att tas över av resebolag från andra länder. DI skriver att Apollo och Tui kommer att klara sig bättre på grund av tyska ägare.

14 kommentarer

 1. Syd: SRF ska inte uttala sig om enskilda resebyråers situation. Huruvida Ving kommer att överleva eller inte är Stordalens sak att kommentera.
 2. Per Johansson: Håller med Syd helt och hållet. Varför bara prata om Ving, som redan har rika ägare? När Ving ”räddades” senast av riskkapitalfonderna, inkl Strawberry och Stordalen tvingade de bolaget i konkurs, varpå staten var tvungen att gå in för att täcka löner och pensioner. Nu ska tydligen staten gå in och hjälpa till igen... Altor har enl deras egna hemsida 8,3 miljarder Euro i sina fem fonder och starka relationer med både andra investerare och banker. Så det är väl bara slanta upp likviditeten som Ving behöver för att överleva?
 3. Jane: Frågan är om vi ska bry oss om att även Ving kan hamna i tyska händer?! Precis som Fritidsresor och Apollo.
 4. Per Skåning: Ving tyskt? Är väl inte sämre än att vara norskt?
 5. Hasse P: Ving är inte i närheten så viktig när det rör sig om arbetstillfällen, framtida stor arbetslöshet osv. som när det gäller vissa stora flyg och hotellaktörer som är i behov av stöd. Upprepar det som står ovan, varför uttalar sig SRF specifikt om en aktör? Ving ska givetvis inte på något sätt räddas av staten, funkar det inte denna andra gång, så funkar det inte. Survival Of The Fittest mao.
 6. Erik: Den där Didrik har aldirg haft så mkt mediautrymme som han har nu. Det gäller ju att passa på...
 7. Berndt Iversen: Stordalen och co var ju själva inte särskilt solidariska när man väntade ut konkursen och plockade russinen ur kakan. Andra fick stå för kalaset, så det blir nog svårt, för att inte säga omöjligt, att få Maggan Andersson att hosta upp några stolar.
 8. Per: Är det SRF uppgift att sprida sådan information? SRF åsikt är ju dessutom att 90% av alla researrangörer ska gå i konkurs. Måste ompröva att vara kvar som medlem i SRF.
 9. Linda: Håller med. SRF borde hålla sig till att lobba direkt till beslutsfattare - inte gå ut i media i hopp om att skapa rubriker och göra så att resenärer blir oroliga. Blir rejält less på alla SRF:s uttalanden nu!
 10. Rose- Marie Moreau: Vad händer med våra pengar..? Har betalt 65000 för resa.
 11. Erik: @Ros-Marie. Resegarantin går in och ersätter ifall resebyrån går i konkurs.
 12. Rädda resebranschen: Erik, resegarantin går INTE in ifall en resa som blivit inställd och inte har blivit återbetald när resebyrån går i konkurs. Förstår inte varför detta inte uppmärksammas mer i media. Resegarantin gäller endast om du har en framtida resa bokad när resebyrån går i konkurs.
 13. Frk Reiseleiter: Ursäkta, men varför ska staten gå in.. ? Alla andra arrangörer, små och mellanstora får klara sig helt själva! Det är supertragiskt va Corona har ställt till det men Ving är bara en av Massa fina reseföretag som har det svårt. Om det är någon som ska räddas så är det väl svenska turistföreningen istället då stannar pengarna kvar i vårt land
 14. Vågen: Håller med de flesta här. Ving får klara sig själva med Stordalens pengar. Svenska staten kan inte gå in och rädda detta företag gång på gång. Det finns många hotellkedjor, reseföretag och upplevelseföretag i Sverige som har det svettigt nu, alla behöver hjälp. Finns ingen anledning att hjälpa Ving extra.