Annons:

Rekordresultat för Vinggruppen

Thomas Cook Northern Europe redovisar sitt bästa resultat någonsin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Thomas Cook Northern Europe, även kallad Vinggruppen där bland annat Ving i Sverige och Norge ingår, redovisar ett rörelseresultat för räkenskapsåret oktober 2015–september 2016 på 1 447 miljoner kronor, att jämföra med 1 234 miljoner kronor i fjol. Omsättningen uppgår till 13,5 miljarder kronor (13,4 miljarder kronor). Vinstmarginalen uppgick till 10,7 procent (9,2 procent).

”Trots oro i omvärlden och flera terrorattentat under verksamhetsåret i kombination med en vikande efterfrågan till Turkiet, där researrangörerna i Vinggruppen drog ner volymen med cirka 40 procent lyckades Vinggruppen göra ett rekordresultat, mycket tack vare att volymen snabbt styrdes om till främst Spanien, Grekland och Kroatien, länder med stor efterfrågan bland nordiska resenärer”, skriver Ving i ett pressmeddelande.

– Vi ser en mycket positiv utveckling och ökad intjäning på vår stora satsning på ”dynamic packaging” (reguljärflygspaket), med en kraftig ökning till Indiska Oceanen, främst Maldiverna. Allt detta gör oss också mer relevanta då vi breddat vårt erbjudande och på så sätt når ut till fler gäster, säger Magnus Wikner, koncernchef för Thomas Cook Northern Europe.

För Ving Sverige, där Ving och Globetrotter ingår, landade rörelseresultatet på 310 miljoner kronor, att jämföra med 339 miljoner kronor förra verksamhetsåret. Omsättning uppgick till 5,95 miljarder kronor (5,5 miljarder kronor) och vinstmarginalen blev 5,2 procent (6,2 procent).

– Årets resultat för Ving Sverige är mycket starkt och vi är både stolta och nöjda med vårt fantastiska resultat, som är vårt näst bästa någonsin. Det kan ses som ett bevis för våra kunders stora förtroende för oss som researrangör, säger Johnny Nilsen, vd för Ving Sverige, i ett pressmeddelande.

2 kommentarer

  1. Christian Clemens: Ett imponerande starkt resultat (igen) inte minst med den påverkan som både minskat resande till Tiurkiet och Egypten har haft under2015/2016. Jag hoppas att övriga Thomas Cook koncernen lär sig och hämtar ännu mera kunskap och kompetens ifrån sin nordiska verksamhet. Låt mig gissa att man inte planerar något varumärkesbyte heller.......
  2. Christian Clemens: Ett fantatsikst resultat (igen). Grattis Magnus ocg Co! Detta inte minst i ett ganska svårt år, där resandet till både Turkiet och Egypten minskat. Man kan hoppas att den övriga Thomas Cook koncernen lär sig mycket av sin nordiska verksamhet . Jag är ganska säker på att man inte heller har något namnbyte på agendan i det här företaget.