Annons:

Annons:

Solresor i konkurs – hoppas på nya ägare

Det svenska charterbolaget Solresor upphör med all sin verksamhet. Anledningen är att det danska moderbolaget Travel Co Nordic gått i konkurs. Nu hoppas Solresor hitta nya ägare som vill ta över, enligt Aftonbladet.

Det danska företaget Travel Co Nordic är moderbolag till flera researrangörer, bland andra svenska Solresor.

Nu har Travel Co Nordic gått i konkurs. Ett meddelande på Solresors hemsida lades upp under onsdagen:

”Sällskapet bakom Solresor har gått i konkurs vilket medför att Solresors verksamhet har upphört. Det är just nu en del intressenter för att föra Solresor vidare i nytt regi. Du kan redan nu få din bokade paketresa återbetald av Rejsegarantifonden i Danmark eller vänta och se vad som sker med ett eventuellt nytt ägarskap för Solresor.”

Peder Hornshøj, vd på Solresor, uppger att en annan researrangör som ingår i koncernen, danska Bravotours, har köpts ut ur konkursboet av danska investerare.

Förhoppningen är nu att även Solresor kan få en ny ägare.

– Rekonstruktören jobbar på att sälja Solresor. Det senaste jag hört från rekonstruktören att det finns intresse från svenskt håll, säger han till Aftonbladet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.