Annons:

Stort resesug trots terrordåd

Oroligheter och terrordåd stoppar inte svenskarna från att resa utomlands på semestern. – Man har inte slutat resa, men man har valt andra resmål, säger Magdalena Öhrn, informationschef för Ving till DN.

Terrordådet i Nice på franska rivieran, det blodiga kuppförsöket i Turkiet och sprängdåd på flera platser i Thailand  hindrar inte turisterna från att resa utomlands. Såväl svenska som internationella reseföretag redovisar bokningsnivåer i linje med motsvarande period i fjol.

– Vi jämför med en remarkabel sommar förra året då det var så dåligt väder, men det har ändå gått bra den här sommaren jämfört med normalt. Framför allt har Mallorca gått väldigt bra. Många har valt det framför till exempel Turkiet, säger Magdalena Öhrn till Dagens Nyheter.

Utöver Spanien har många också valt att åka till länder som Kroatien och Grekland.

Även hos Fritidsresor ligger bokningarna i nivå med i fjol. Arrangörens informationschef Mathias Bergendahl säger till Dagens Nyheter att antalet sålda resor är detsamma som fjolårets sommar, men att det i år har skett en stor förflyttning från Turkiet och andra länder. Volymen till Turkiet har halverats, enligt Mathias Bergendahl.

Fritidsresors tysk-brittiska moderbolag TUI meddelar också att allt pekar på att koncernen säljer fler resor i år än i fjol, trots oroligheterna.

Destinationerna som tappat mest är Turkiet, Egypten och Tunisien, enligt TUI.

Kommentarer är stängda.