Annons:

Annons:

TUIs nordiska finansdirektör får större ansvar

Samtidigt som TUI navigerar fram genom den pågående pandemin, för att säkerhetsställa att man kommer starka ur detta, har den nuvarande nordiska finansdirektören Henrik Andersson blivit befordrad. Ny roll blir finansdirektör för TUIs norra region som innefattar Storbritannien och Irland, Norden, Kanada och Ryssland.  - Jag ser fram emot att ta mig an det nya ansvaret, stötta vår gemensamma strategi och skapa värde för den övergripande verksamheten. Arbetet som jag och mitt team har gjort för att effektivisera processerna i de fyra nordiska länderna kan användas i även på andra marknader. Jag har en bra grund för att vädra ut stormen vi är i och för att komma ut starkare och ännu bättre än tidigare, säger Henrik Andersson i ett pressmeddelande. 

Henrik Andersson startade sin karriär på TUI år 1999 och har varit en del av TUI i mer än 20 år. Han har sedan dess haft olika roller inom både flygbolaget och researrangörsverksamheten. Han har lyckats med utmanande omvandlingar såväl som rekordbrytande ekonomiska resultat, vilket gör honom utmärkt utrustad för att gå in i sin nya mer internationella roll.

– Henrik är välkänd för sin angelägna affärskänsla i kombination med sin utmärkta skicklighet för att driva en modern finasiell funktion. Eftersom Henrik redan har varit en viktig del i att driva denna utveckling i Norden och påverkat TUI-gruppen i allmänhet mot en digital och modern finansiell strategi, är detta ett naturligt nästa steg för honom. Jag önskar honom all lycka till i den här nya och spännande roll och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom, säger Jessica Enbacka Nordisk VD på TUI.

Som en del av TUIs framtida strategi kommer Henrik främst att fokusera på effektiviseringsarbete och hur norra regionens finansiering bäst kan stötta och möjliggöra nya affärsmöjligheter. Några av de åtgärder de kommer att vara inriktade på är att leda ökad processeffektivitet, automatisering, ytterligare konsolidering och harmonisering av aktiviteter för att stödja affärsutvecklingen i norra regionen.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.