Annons:

Annons:

Tyska delen av Thomas Cook i konkurs – hoppas på räddning

Även Thomas Cooks tyska dotterbolag har nu ansökt om konkurs och all försäljning av resor har stoppats, rapporterar Reuters. Skälet till ansökan är att på ett ordnat sätt genomföra en omstrukturering och fortsätta med de delar som är lönsamma, uppger dotterbolaget.

”Intensiva samtal under de senaste två dagarna med strategiska investerare och private equity-investerare […] har visat oss att de tyska delarna av före detta Thomas Cook […] kan ha en framtid”, skriver dotterbolaget.

Thomas Cook var bara dagar från att få slut på pengar när koncernen sattes i konkurs, visar dokument som FT tagit del av.

Kraven från hotellpartners och kreditgivare var nästan 500 miljoner pund, motsvarande omkring 6 miljarder kronor. Men i kassareserven fanns bara motsvarande 12 miljoner kronor.

Thomas Cook fick flera bud på delar av verksamheten men tackade nej till alla. Under sommarmånaderna försämrades läget avsevärt. I takt med att resebolagets prekära läge blev känt började betalningspartners hålla tillbaka pengar för att minska sin exponering vid en konkurs. En del leverantörer krävde förskottsbetalningar och ett ”överväldigande” antal kunder ringde för att försöka avboka sina resor, skriver FT.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.