Annons:

Annons:

Uppåt för TUI Nordic

Efter en tung vinter förbättrade TUI Norden resultatet under tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår som slutade den 30 juni.

TUI Northern Region, där Storbritannien, Norden och Kanada ingår, redovisade under tredje kvartalet ett förbättrat EBITA-resultat, 81 miljoner euro jämfört med 71,9 miljoner motsvarande period i fjol. Samtidigt ökade omsättningen med 4 procent till 1,7 miljarder euro. Det visar TUI Groups kvartalsrapport som presenterades i går.

När det gäller enbart de nordiska länderna redovisas inga siffror, men TUI skriver i rapporten att de nordiska länderna har levererat ett ”signifikant förbättrat resultat under kvartalet.” Vidare skriver TUI i rapporten att verksamheten i Norden ”framgångsrikt har balanserat sitt program med mer tonvikt på destinationer som Grekland och Kanarieöarna.” Kundvolymerna ökade med 3 procent i Norden och andelen onlinebokningar steg med 3 procentenheter till 80 procent.

Sammanlagt för årets första nio månader har dock TUI Northern Region minskat intäkterna med 1,4 procent till 3,9 miljarder euro. Under samma period redovisas en EBITA-förlust på 57 miljoner miljoner euro (-49 miljoner euro).

Hela TUI ökade sina intäkter med 16,4 procent till 4,9 miljarder euro under det tredje kvartalet. EBITA-resultatet ökade samtidigt med 42,3 procent till 229 miljoner euro.

Samtidigt höjer koncernen sin intäktsprognos för helåret.
– Vi förväntar oss att försäljningen kommer att öka med mer än 3 procent”, säger TUI-koncernens vd Fritz Joussen, i en kommentar skriver TT.

Enligt repporten fortsätter Spanien fortsätter att växa som resmål hos TUI, bland annat som en följd av att resenärer avstår från att resa till länder där säkerhetsläget anses mer osäkert. Under första halvåret i år ökade antalet Spanienresenärer hos TUI med 12 procent till 36,4 miljoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Fritz Joussen säger dock till Reuters att efterfrågan på resor till Turkiet är på väg uppåt igen, samt att bolaget överväger att ta tillbaka Tunisien i sitt program.

LÄS OCKSÅ: Tufft år för TUI Norden
LÄS OCKSÅ: Uppåt för TUI Nordic efter tung vinter

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018