Annons:

Annons:

Ving-anställda utan lön ska snart få betalt

75 av Vings nordiska guider i Spanien har inte fått lön på en vecka efter Thomas Cooks konkurs, rapporterar Aftonbladet. Orsaken är att medarbetarna i landet är anställda av bolaget In Destination Incoming som till skillnad från Ving drogs med i fallet. "De flesta nordiska medarbetare i Spanien har fått lön som normalt. Den aktuella artikeln berör 75 medarbetare där bakgrunden är att IDI, där de varit anställda, gått i konkurs som en följd av Thomas Cooks kollaps. Lönen skulle betalats ut den 30/9, men då en konkursförvaltare först utsågs den 4/10 så påbörjas arbetet denna vecka. Alla medarbetare är fortsatt anställda och lön ska betalas ut (antingen från bolaget via konkursförvaltarna eller via lönegaranti)," skriver Charlotte Hallencreutz pressinformatör på Ving i Sverige till Travel News.

Under tiden tvingas många av guiderna låna pengar av familj och vänner för att ha råd med mat, skriver Aftonbladet.

Under söndagen kunde de sista av konkursade Thomas Cooks resenärer sätta sig på ett plan hem till Storbritannien, rapporterar Reuters.

Enligt den brittiska luftfartsmyndigheten CAA handlade det om 4 800 resenärer – den allra sista flighten var planerad att lyfta från Orlando, Florida, och landa i Manchester på måndagsmorgonen.

Den 23 september drog den CAA i gång ”Operation Matterhorn” för att ta hem de 150 000 strandade passagerarna efter att världens äldsta resebolag misslyckats att säkra krediter för att fortsätta verksamheten, skriver nyhetsbyrån.

”Vi har gått ut med information kring att lönen blir sen och vi väntar på konkursförvaltares besked kring lönerna, och arbetar parallellt med att säkra upp så personal i utlandet blir anställda i nya bolag i vår regi. Vi har dagliga avstämningar med ansvariga på plats. Guider/reseledare har bostad betald via företaget. För de som önskar erbjuder vi genom vårt nordiska bolag Vinggruppen lån/förskott av lön på destinationerna. Vi beklagar naturligtvis att de nordiska guiderna, som varit anställda i bolaget inom Thomas Cook, har fått vänta på sina löner och arbetar hårt för att lönerna prioriteras snabbt av det spanska bolagets konkursförvaltare” skriver Charlotte Hallencreutz pressinformatör på Ving i Sverige till Travel News.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.