Annons:

Annons:

Ving trendspanar – håller du med?

Ving har tittat djupt i kristallkulan och hittat fem trender inför 2018. Håller du med?

Här är de fem trender som Ving anser vara hetast inför 2018. Kom gärna med egna förslag i kommentatorsfältet.

Trend 1. Östra Medelhavet ökar mest sommaren 2018
Sommaren 2018 blir en riktig Greklandssommar. Ving skriver att efterfrågan av resor till landet är rekordhög och har ökat med nära 25 procent jämfört med förra sommaren.

Trend 2. Allt fler väljer en paketresa med reguljärflyg
Trenden bekräftas av Ving genom att flera långväga resmål som Dubai, Maldiverna, Bali och Mauritius har ökat i popularitet som bara ökar i popularitet år från år. Och hit är det paketresor med reguljärflyg som gäller.

De stora ökningarna beror enligt Ving dels på att flygpriserna pressats när allt fler flygbolag börjar trafikera de här destinationerna, dels på att många svenskar som drömt om dessa exotiska resmål nu har möjlighet att förverkliga drömmen.

Trend 3: Vi bokar allt fler resor med mobilen
Den mobila tillväxten är en stor förändring de senaste åren och Ving skriver i sin trendspaning att ”detta år besöker hela 46,6 procent Ving från en mobil enhet (närmare nio miljoner besök), vilket är en ökning med 14 procent från året innan”. Även bokningarna ökar stadigt, mer än dubbelt så många bokade en resa via mobilen jämfört med föregående år. Trenden spås fortsätta även under 2018.

Trend 4. Hotell som staycation – som hemma fast borta
Många av dagens trender går mot det genuina, hemtrevliga och lokala, skriver Ving, och fortsätter med att det även gäller hotell som idag i många fall är en destination i sig.

Begreppet ”staycation” användes ursprungligen för att beskriva en semester på hemmaplan, en ”hemester”. Idag används det allt oftare för att beskriva en hotellupplevelse utomlands som ska framkalla en känsla av att komma hem eller besöker goda vänners vardagsrum.

Trend 5. Mina vänner har blivit mina reseledare
Insamlandet av information är en viktig och rolig del av resan, och här är vännerna de bästa reseledarna. Nästan hälften av de tillfrågade i Vings resepanel, 47 procent, uppger att de får de allra bästa restipsen av sina vänner.

 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.