Annons:

BCD Travel har nytt avtal med Lufthansa

BCD Travel har ingått ett avtal med flygbolaget, Lufthansa Group  (Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS och Brussels Airlines). Avtalet gör det möjligt att beställa resor och reserelaterade tjänster via Lufthansa Groups nya distributionskanal NDC. Avtalet bekräftar BCDs strategi om att skapa mervärde för sina kunders reseprogram och ge dem den ultimata reseupplevelsen genom att nyttja flera bokningskanaler, enligt ett pressmeddelande.

Programmet gör det möjligt för BCD att framöver avgöra om nyckelkomponenterna i NDC-processen är kostnadseffektiva för kunderna. Som ledande affärsresebyrå i Tyskland, menar BCD Travel att ett partnerskap med flygbolaget, Lufthansa Group var ett naturligt steg för att se värdet av NDC för sina kunder. BCDs beslut om att samarbeta med Lufthansa Group gällande den nya distributionsteknologin baseras även på flygbolagets framgångar av att hantera NDC-relaterade utmaningar under de senaste tre åren.

–Vårt beslut om att testa NDCs bokningsteknik grundar sig i att vi har följt flygbolagets framgång i att ta fram nya teknik på marknaden. Vi har alltid haft en positiv inställning till den nya distributionsteknologin och stödjer det så länge det gynnar våra kunder samt förbättrar resenärernas upplevelse. Utvecklingen av robusta och skalbara NDC-lösningar har varit långsam, men några av lösningarna är nu redo för att testas på marknaden, säger Rose Stratford, Executive Vice President, Global Supplier Relations & Strategic Sourcing på BCD Travel.

–BCD Travel och Lufthansa Group delar visionen om att uppnå en förbättrad reseupplevelse. Att BCD ansluter sig till Lufthansa Groups NDC-partner program markerar en viktig milstolpe, visionen kan bli verklig för affärsresebranschen. Företagens behov av tjänster, rapportering och uppföljning av resepolicy har resulterat i att affärsresebyråerna erbjuder omfattande lösningar som täcker alla dessa behov, säger Heike Birlenbach, Senior Vice President Sales Lufthansa Hub Airlines and Chief Commercial Officer (CCO) Hub Frankfurt.

BCD har ingått ett flerårsavtal med Lufthansa Group som förutsätter att en framgångsrik implementering av NDC kräver flera bokningskanaler. Global Distribution Systems (GDS) kommer även fortsättningsvis att spela en viktig roll i BCDs bokningsstrategi. Tidigare i år har BCD ingått ett strategiskt NDC-samarbete med Amadeus, Sabre och Travelport.

–Den nya generationen av affärsresenärer vill ha och förtjäntar en bra köpupplevelse där de själva kan skräddarsy efter sina behov. Arbetsgivare kräver mer än en möjlighet till att söka och köpa på flertalet siter. De förväntar sig också tillgång till pålitlig och aktuell data för hela resan samt rapportering och säkerhet för dem som är på resande fot. Vårt mål är att skapa den ultimata kundupplevelsen som förstärker värdet med en affärsresebyrå och våra kunders reseprogram, säger Thane Jackson, Vice President, Global Distribution & Channel Strategy på BCD Travel.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024