Annons:

Annons:

“Meet the locals” ett samarbete med lokala producenter

Förra veckan bjöd Best Western in till frukost på Hotel Kung Carl på Birger Jarlsgatan. Anledningen var deras nya frukostsatsning “Meet the Locals.” Varje hotell kommer att samarbeta med lokala producenter och ta fram egna recept till deras frukostbufféer.

Frukosten är en viktig del av upplevelsen för många hotellgäster, därför vill Best Western leverera något extra. Varje hotell kommer att erbjuda råvaror från lokala producenter och ta fram personliga recept som en del av frukostbuffén.

– Vi hade svårt att hitta några mindre producenter via Google. Istället frågade vi våra gäster, familjer och vänner om tips. När vi hade hittat några producenter så fick de ta med sina bästa råvaror som de trodde skulle passa på en frukostbuffé. En kille som vi köper bröd av bakar bara på helgen så man behöver anpassa sig efter leverantörerna också, säger Hampus Bergqvist frukostansvarig på Grand Hotel Elektra i Ludvika.

Utbudet kommer att följa säsongerna och råvarorna variera efter tillgång. Med konceptet hoppas man kunna minska matsvinnet och gynna små producenter. Råvarorna skiljer sig ofta från vad man är van vid att hitta på en frukostbuffé.

– Vi går i motsatt riktning från branschen i stort där de stora kedjorna dominerar med tunga inköpsavtal med standardisering till följd. Våra hotell ägs och drivs av enskilda entreprenörer och vi hyllar stolt olikheterna och de lokala avvikelserna. Vi ska vara så långt ifrån standardisering som möjligt. Genom att lyfta det lokala i frukostupplevelsen tydliggör vi att vi är lika olika överallt, säger Johan Michelson, Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.