Annons:

Premium

Researrangörstoppen: Så mycket (lite) tjänade 393 researrangörer 2021

Det blev ännu ett bedrövligt år för researrangörerna. Travel News har granskat 393 företag som omsatte 7 miljarder kronor, men gick back med 3 miljarder. Ving med systerbolag, TUI och Apollo redovisade tillsammans 2,9 miljarder i förlust.

”Föga förvånande blev alltså fjolåret ännu ett förlorat år för resebranschen”

Resejättarna är inte ensamma över att behöva visa upp röda siffror, 176 av de 393 bolagen gick back enligt de årsredovisningar som nu godkänts av Bolagsverket med inalles 3 122 miljoner kronor. Det är en ökning av förlusterna med 2 miljarder kronor jämfört med det första pandemiåret 2020.

I sammanhanget bör nämnas att Vingkoncernen redovisar brutet räkenskapsår oktober 2020 – september 2021. Det finns i tabellen några få bolag vars årsredovisningar för 2021 inte blivit slutgiltigt godkända och några enstaka som har brutet räkenskapsår som sträcker sig in i 2022, då branschen fått luft under vingarna.

De 218 bolag som redovisade vinst skrapade ihop 106 miljoner tillsammans, vilket som av en slump råkar bli exakt detsamma som 2020 års samlade vinster.

Föga förvånande blev alltså fjolåret ännu ett förlorat år för resebranschen. Mycket kompetens lämnade branschen under pandemin,…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium