Annons:

Premium

Så blev Select Travel bäst i klassen!

Travel News har träffat Sveriges resedrottning nummer 1: Leija Graf. Sedan 31 år äger och driver hon lyxresebyrån Select Travel med stor framgång. I vår årliga bokslutsgenomgång av 2000 bolag i reseindustrin blev Select Travel bäst i klassen i flera kategorier. 2022 kommer bolaget dessutom att tjäna ännu mer lovar Leija Graf i en lång intervju på kontoret på Grev Turegatan i Stockholm. Hon avslöjar också hemligheten bakom den långa framgången. - Vi har varit konsekventa.

“Vi var vad jag vet det enda bolaget i reseindustrin som inte gick med förlust under covid”

Prick klockan 14.00 kommer Leija Graf in genom dörren på sin resebyrå. Hon har två eleganta kassar i händerna och hälsar med ett gnistrande leende. Vi går in på hennes kontor som ligger längst in i den stora lokalen på fashionabla Grev Turegatan. Jag serveras en kopp kaffe och ett glas vatten. Inredningen påminner om ett lyxhotell någonstans i Tropikerna, det första som möter besökaren är en soffgrupp och en hovmästarbås. Det är lika delar mysigt och elegant. 

Under tiden som jag väntar på att Leija ska hänga av sina ytterkläder bläddrar jag i den senaste resekatalogen från Select, ett 444 sidor tjockt magasin med underrubriken “Haute Couture Holidays”. 

Anledningen till denna intervju är att Select Travel var bäst i klassen när Travel News summerade 2021 bokslut i researrangörstoppen i Sverige. En rejäl vinst, 11 miljoner, en marginal på 11 procent och bäst omsättning per anställd, 21 miljoner. Att sälja lyxresor för 139 miljoner i Sverige pandemiåret 2021 är en bedrift som ingen annan aktör kan konkurrera med. Och Leija Graf är fortfarande vår odiskutabla resebyrådrottning. I år kommer bolaget dessutom…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium