Att Lingmerths Group mot denna bakgrund fortsätter att öka beror, enligt henne, på att företaget var snabba i starten under 2022, där medarbetarna fick jobba oerhört hårt för att klara den stora anstormningen av befintliga kunders resebeställningar
– Vi har lojala och återkommande kunder men vi jobbar också via våra duktiga säljare för ett stadigt inflöde av nya kunder. Kunderna uppfattar oss som en stabil aktör med en bra serviceorganisation, såväl digital som personlig.
Lingmerths Groups bokslut för 2023, visar en betydande omsättningsökning till 899 miljoner kronor, jämfört med 790 miljoner för 2022. Vinsten ökade rejält och uppgick till 8,5 miljoner kronor, en markant uppgång från 2,5 miljoner för 2022. Historiskt, före pandemin, var omsättning 987 miljoner kronor och vinsten 17,9 miljoner för 2019. Detta innebär att företaget är en Supernova inom resebranschen.

– Den röda tråden i vår verksamhet är stabilitet med långsiktiga ägare. Vi står på en stabil grund när det gäller våra kunder. När de kunde börja resa igen efter pandemin, kom de tillbaka, konstaterar Helena Zar Vallin.
Med mer än 70 år i branschen har Lingmerths idag arbetsplatser på flera orter i Södra Sverige, bland annat Falköping, Gislaved, Göteborg, Huskvarna, Nässjö, Linköping, Malmö, Trollhättan, Växjö och Örebro. Sedan januari 2024 ingår även Tranås Resebyrå i gruppen.
Lingmerths säljer enbart affärsresor och avvecklade privatresor under pandemin. Utöver resor för den privata sektorn har företaget även ett stort engagemang i resor för offentliga kunder.
– Vi har en lång tradition av att jobba med den offentliga sektorn. Vi har en bra organisation internt för att hantera upphandlingar och dialogen med offentliga kunder. Upphandlingsförfarandet är ett något man lär sig och förstår med tiden. Det gäller, liksom i alla kundrelationer, att vara lyhörd och att våga vara tydlig i vad kunderna kan förvänta sig.

Så funkar Travel News bokslutsgenomgång i reseindustrin
Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut. Bolagen vi bevakar hör hemma i reseindustrin. Vi gör detta tillsammans med det svenska AI-bolaget Eivora. Vår data kommer ursprungligen från Bolagsverket och varje gång en årsredovisning lämnas in uppdateras vår stora genomgång med det senaste resultatet. Vi producerar också en artikel om det enskilda bolagets resultat.
Med stöd av datan utser vi Top Performers och Supernovor i reseindustrin. För att bli en top performer ska bolagets resultat vara bättre än 50 procent av sina konkurrenter. Vinsten mäts både på marginal och på faktiskt resultat. För att bli en supernova krävs att bolaget är bättre än 90 procent av sina konkurrenter.
Målet med vår stora bokslutsgenomgång och att utse och hylla reseindustrins top performers och supernovor och utveckla industrin. Ökad lönsamhet och bättre marginaler är den viktigaste nyckeln till framgång. Självfallet är även ökad omsättning viktigt, men reseindustrin kan inte producera extrema snabbväxare som exempelvis tech-industrin eftersom de fysiska förutsättningarna är helt annorlunda. Ett hotell med 100 rum kan inte tredubbla sin omsättning tre år i rad på ett hållbart sätt.