Annons:

Annons:

Kristersson lovar att riva upp beslut om Bromma

Om det blir en borgerlig regering efter nästa val kommer den att riva upp beslutet om att lägga ner Bromma flygplats. Det säger Moderatledaren Ulf Kristersson till TT.

Kristersson är kritisk till att beslutet kommer innan det finns ett beslut om att bygga ut Arlanda flygplats. Dessutom anser han att det sker i fel ordning och att det borde vara riksdagen som fattar nedläggningsbeslutet.

– Allt som bygger på att lägga ned Bromma innan det finns färdigfattade beslut om att bygga ut Arlanda kommer vi att stoppa, säger Kristersson och tillägger:

– Och jag tror att det finns goda möjligheter att ha även en riksdagsmajoritet med sig på det.

Centerpartiets trafikpolitiske talesperson, Anders Åkesson, anser också att regeringen tar beslut i fel ordning.

Man kan inte ta ett beslut att lägga ner utan att säkra kapacitet och möjligheter för resor och mindre bolag på Arlanda först, anser han.

– De riskerar att få en oerhört hård opinion emot sig, säger Åkesson.

8 kommentarer

  1. Charlie: Bra där!
  2. Lena: Mycket bra!! 👌🏼
  3. Steffe: Ajaj detta vinst de inga röster på
  4. Jonathan: Det är lätt som boende utanför Stockholm att "kräva" att Bromma skall vara kvar som flygplats. Det blir så enkelt och lätt att ta sig in till Stockholm då man flyger. Bekvämlighet och lätthet skall gå före de personer som faktiskt "lever" i området runt Bromma. Må vara att vi valt att flytta dit men nu finns där ett väl fungerande alternativ som bör väljas för allas välfärd, inte bara de som reser in till Bromma. Dessutom är det oftast mycket billigare att flyga från Arlanda. Om Bromma skulle bära sina egna kostnader, dvs ta bort alla subventioner från oss skattebetalare och andra bidrag så skulle flygkostnaderna från Bromma förmodligen 3- dubblas. Om Bromma skall vara kvar låt oss skattebetalare i Stockholm slippa vara med och subventionera "bekvämlighetsflyget". Detta kommer att självmant flytta flyget från Bromma pga av ökade biljettpriser.
  5. SR: Stockholms stads hyresintäkter från Bromma flygplats har i bästa fall legat runt fem (5!)kr/kvm och år. Då pratar vi 1 400 000 kvadratmetrar. I området ligger marknadshyran på 1300 - 1800kr/kvm. Det är en monumental kapitalförstöring (och subvention) att inte ta ut mer än så av flyget. Att lägga på priset motsvarande en flygplatskaffe och macka skulle kunna ge stan över 100 miljoner kr extra per år. Det är ingen mänsklighet rättighet att flyga till underpris från en sån centralt belägen flygplats.
  6. Lars: Nedläggning ger Stockholms stad stora nya inkomster. Bebyggs Bromma kan man räkna med ca 38000 nya bostäder. Det betyder ca 950 miljoner i nya skatteintäkter för Stockholms stad per månad. Det motsvarar ca 11400 miljoner per år i nya skatteintäkter.
  7. T.Bergman: Låt riksdagen ta beslut om Bromma flygplats om vara eller icke vara inte regering och är skrivet avtal att Bromma flygplats får vara kvar till 2038 det där Mp.s Per Bolund och S. Thomas. Enroht håller på litar mot Grovt avtals brott. Per Bolund. Vill dessutom inte bygga ut Arlanda flygplats. Var skall flyg bolaget BRA. och Leap. ta vägen detta är idiotiskt. Hoppas en ändring. Omgående.
  8. Djävulens Advokat: BMA behövs inte utan ARN har allt dvs ett tåg som går fortare än vad man kan erbjuda på BMA. Vilken som helst ser det!
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.