Annons:

Annons:

Kritikstorm mot Flixbus

Anmälningarna till Konsumentverket mot bussföretaget Flixbus har ökat kraftigt under 2019. Flera kunder som SVT varit i kontakt med beskriver resor med långa förseningar och bristande information. Nu svarar bolaget på kritiken.

Förutom anmälningar till Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden tar missnöjet sig uttryck i kommentarer på det tyska bussföretagets svenska Facebook-sida.

Kunder talar om timslånga förseningar, otrevligt bemötande och dålig information, bland annat om rätten till ersättning vid försening.

”Vi följer alla regelverk”

SVT Nyheter har sökt representanter för Flixbus som säger att de inte har möjlighet ställa upp på en intervju i nuläget. De har dock skickat kommentarer via mejl.

”Vi tar all feedback, oavsett om den är positiv eller negativ, på största allvar och arbetar med att förbättra vår service varje dag. Vi följer alla regelverk, både lokala och de på EU-nivå. Våra allmänna villkor beskriver möjligheterna för återbetalning och alternativ.

Våra chaufförer är vårt ansikte utåt och ofta den enda direktkontakten med våra kunder. Alla förare får specifik utbildning innan de får köra våra bussar. Med 7 000 chaufförer kan det ibland hända att någon inte följer våra instruktioner och då vidtar vi åtgärder.”

”Kan erbjuda möjligheten att ta tåg eller taxi”

På frågan om de ersätter resenärer som måste betala för annat färdsätt för att hinna i tid till ett flyg eller tåg svarar de:

”Det beror på anledningen till förseningen och hur stor förseningen är. När det inte finns någon ersättningsbuss, så kan vi erbjuda möjligheten att resa med tåg eller ibland taxi och återbetalar då de kostnaderna.”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.