Annons:

Resenärer osäkra – få har bokat resa i jul

Med bara några veckor kvar till jul kan expressbussbolaget FlixBus konstatera att biljettförsäljningen är mycket lägre i år än i fjol. Något som kan bero på att resenärer inväntat myndigheternas rekommendationer. På FlixBus är man dock orolig att resenärer väntar för länge och att populära linjer kan komma att sälja slut, enligt ett pressmeddelande.

– Det har varit en utmaning för oss att planera jultrafiken i år då vi inte kunnat utgå från ett normalt resmönster. Vi har sett en minskning i biljettförsäljning under hela hösten och julen är inget undantag. Just nu tror vi att många väntar på myndigheternas rekommendationer, vilket innebär att biljettförsäljningen kommer sätta igång väldigt tätt inpå julhelgen. Vi vet att våra resenärer vill resa, frågan är bara när de vågar boka, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus i ett pressmeddelande. 

I dagsläget finns det gott om plats på flera turer. Flest bokningar har helgen innan julafton vilket är att förvänta då julafton ligger på en torsdag i år och många resenärer förväntas ta ledigt dagarna innan julhelgen. Minst bokningar har än så länge dagarna innan jul men på FlixBus tror man att dessa snabbt kommer att bokas upp efter det att myndigheterna gått ut med sina rekommendationer. På FlixBus är man dock orolig för de resenärer som väntar med att boka in i det sista då populära destinationer kan komma att bli högt belastade.

– Vill man hem till jul är det inte läge att vänta. Vi kommer inte att sätta in fler avgångar än de som är planerade i nuläget. Är man då ute i sista minuten är risken stor att dessa avgångar har sålt slut, säger Kajsa Ekelund. Är man orolig för att sitta tätt kan man se hur bokad bussen är på vår hemsida och välja avgångar med lägre beläggning. Våra biljetter går även att boka om. Vi uppmanar dock våra resenärer att inte resa om man känner sig sjuk, avslutar Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus enligt ett pressmeddelande.

I dagsläget har linjen Uppsala – Kalmar flest bokningar, något som också skiljer sig från i fjol. Normalt är det linjen Stockholm – Göteborg, med stopp i Norrköping, Linköping och Jönköping som bokas först. Vilket innebär att FlixBus resenärer än så länge inte har valt att åka till Sveriges största och mellanstora städer utan man istället väljer att resa ut på landet.  

Kommentarer är stängda.