Annons:

Scandoramas förre ekonomichef tillbakavisar Mellströms anklagelser

Göran Mellström på Bergkvarabuss anklagar Scandoramas tidigare ekonomichef för att ha polisanmält sin tidigare chef i rent hämndsyfte. Den tidigare ekonomichefen menar dock att Mellström ljuger och svartmålar honom, skriver Östran.

På Bergkvarabuss hemsida har Göran Mellström publicerat ett pressmeddelande där han pekar ut en tidigare anställd som skyldig till de omfattande oegentligheterna inom Scandorama. Göran Mellström menar att det är denna person som gjort polisanmälningen mot företagsledaren.
 
Östran har kommit i kontakt med personen i fråga, den dåvarande ekonomichefen på Scandorama. Han reagerar starkt på Mellströms uttalanden.

– Det är mig Mellström skriver om i sitt meddelande. Det är däremot inte jag som gjort polisanmälan, säger den tidigare ekonomichefen till Östran. 

I sitt pressmeddelande menar Göran Mellström vidare att det var den tidigare ekonomichefen som är skyldig till de omfattande felen i Scandoramas bokföring fram till 2009. Något som ekonomichefen tillbakavisar och menar istället att det var han som anmälde bolaget till Skatteverket.

– Inbetalningen på fem miljoner kronor till skattekontot som Mellström pratar om var en del i en stor rättelse av Scandoramas felaktiga bokföring. Vi var en hel arbetsgrupp som arbetade tillsammans med Skatteverket för att rätta de felaktiga siffrorna. Jag gjorde ingenting utan att först kolla med Skatteverket.

Han berättar för Östran att rättelserna av bokföringen var något han själv initierade och de försvunna fem miljonerna var bara en liten del i arbetet.

– Det var bara en första inbetalning av åtta planerade. Jag upptäckte momsfelen hösten 2008 vilket ledde till ett internt bråk. I februari 2009 anmälde jag bolaget till Skatteverket där de hyllade mig för att jag vågade anmäla bolaget. Då anmälde jag även att jag ville rätta upp alla svarta löner på reseguiderna under alla år.

Några fler inbetalningar blev dock aldrig av.
– Ledningen fick reda på vårt arbete och sedan började dokument försvinna från våra arbetsrum om nätterna. Till slut slängdes vi ut från företaget för att stoppa arbetet. Jag hade dock tagit kopior på alla dokument och överlämnade runt 800 sidor till Skatteverket. Skatteverket kopplade även in Ekobrottsmyndigheten och man har bland annat tittat på mejlkorrespondens mellan mig och min chef där han säger åt mig att sluta med rättelserna.

– Frågan är vart de fem miljoner kronorna tagit vägen, vi hittade falska leverantörsutbetalningar till ett bolag i södra Europa som matchade summorna. Allt detta berättade jag för Göran Mellström när han gick in i bolagen 2009, han sa bara ”titta framåt”. 

Utöver polisanmälningen mot företagsledaren blev en nu anställd vid Scandorama i torsdags polisanmäld och misstänks för att ha förfalskat minst fyra verifikationer med den tidigare ekonomichefens namnteckning på.

– Jag tror att vi bara ska se detta som början av något stort som ska komma framöver. Att göra fel är fel, att inte vilja rätta fel är ännu mer fel. Jag kommer aldrig ge mig och skatterna ska betalas in.
Göran Mellström befinner sig för nuvarande i Tyskland och har sökts för vidare kommentar, skriver Östran. 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024