Annons:

First Camps juliomsättning är 20 procent plus

Campingbranschen går enligt ett pressmeddelande en ljus framtid till mötes, tack vare hemestertrenden som accelererats av Covid-19-pandemin och stark försäljning av husvagnar och husbilar. Under 2020 tog First Camp, Skandinaviens största campingkedja med 40 destinationer i Sverige och 6 i Danmark, marknadsandelar tack vare stora investeringar i produkten och digitalisering.

Intäkten för juli månad utvecklades starkt mot föregående år, men camping-marknaden ser en fortsatt negativ påverkan från minskat antal utländska gäster jämfört med 2019. Under juli månad steg First Camp Group AB:s intäkter med 20 procent jämfört med 2020. Jämfört med 2019 minskade intäkterna under samma period med endast en procent. Samtliga jämförelsetal gäller proforma, för samma antal destinationer.

Bokningsläget för augusti är starkt, +24 procent mot samma tidpunkt 2020 och +22 procent mot 2019. En hög andel av bokningarna kommer dock nära inpå ankomst, och det finns en fortsatt osäkerhet gällande hur grannländernas rekommendationer och restriktioner för internationellt resande utvecklas under inledningen av hösten. 

Siffrorna ovan gäller de totalt 44 destinationer som ägs av First Camp Group AB. Två destinationer ägs i nuläget av ett systerbolag till First Camp Group AB men drivs som en del av First Camp-kedjan.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024