Annons:

Detur köps upp av danskt charterbolag

Aventura Rejser köper kritiserade paketreseföretaget Deturs konkursbo, rapporterar danska tidningen BT. För den som ansökt om resegaranti från Detur ser läget mörkt ut. – Från vår sida är ärendet över. Vi har köpt namnrättigheterna för Detur i Danmark, Norge, Sverige, Finland och så vidare. Det är ett avtal som gjorts med konkursboets förvaltare, säger Aventura Rejsers vd Torben K Simonsen till tidningen enligt SVT.

Antalet ansökningar om resegaranti till den svenska myndigheten Kammarkollegiet ligger på omkring 12 000 stycken. Efter att charterbolaget gick i konkurs 17 oktober var det möjligt för resenärer att söka resegaranti som hanteras av myndigheten.

SVT Nyheter har intervjuat flera personer som väntar på pengar – handläggningstiden är fyra till sex månader och det är inte säkert att alla som ansöker får tillbaka sina pengar.

Torbjörn K Simonsen säger till BT att Aventura Rejser betalat en stor summa till konkursboet och att han förstår frustrationen hos dem som förlorat pengar. Nu påbörjas arbetet att försöka återställa Deturs skamfilade rykte som researrangör.

– Vi är väl medvetna om att varumärket Detur är skadat. Det är den uppgiften vi tar på oss, vi närmar oss ödmjukt och målmedvetet uppdraget att återställa Deturs rykte och trygghet, säger Simonsen enigt SVT.

En kommentar

  1. Sven Algotsson: Hur är det möjligt att ett så nedsmutsat varumärke får luft under vingarna igen? Vill folk verkligen resa med de?