Annons:

Fyra av tio svenskar hittar kärleken på semestern

Alla hjärtans dag ligger framför oss och många planerar kanske att göra något speciellt med sin bättre hälft. Men hur romantiska är egentligen svenskarna när de är iväg på semester? Apollo har undersökt hur svenskarnas kärleksliv ser ut, något som visar att svenskarna både träffar kärleken under semestern, och har mer sex, enligt ett pressmeddelande.

Flört, kortare romans eller förhållande. Svenskarna verkar inte ha några problem med chans till romans under semestern. Hela 39 procent uppger nämligen att de har träffat kärleken under semesterresan. 24 procent i åldersgruppen 56-65 år uppger att de har träffat kärleken på semestern en gång, samtidigt som 13 procent av 26-35 åringarna uppger att det har skett flera gånger.

Platsen med störst chans att träffa kärleken på uppger svenskarna vara i hotellbaren eller på stan. Bland männen är det hotellbaren som bjuder på mest kärlek, samtidigt som kvinnorna menar att det är på stan de har träffat sin flört. Även stranden verkar, enligt svenskarna, vara en populär plats för att träffa sin nästa fling.

– Semestern kan vara ett perfekt tillfälle att träffa nya människor i nya miljöer som du kanske inte skulle stött på annars. Även om det bara är en fling eller resulterar i något mer, så är semestern en tid att våga lite och skapa nya minnen. Anmäl dig till matlagningskursen som hotellet erbjuder, eller åk med på den där aktiviteten till den närliggande byn. Vem vet vem som kan dyka upp?, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo i ett pressmeddelande.

Det är dock inte alla som hittar kärlek på semestern, eller som lyckas bibehålla den. Närmare var femte svensk menar att de faktiskt har gjort slut med sin partner under eller direkt efter en semesterresa. 12 procent i kategorin 18-25 uppger att det skett flera gånger, samtidigt som 10 procent av 46-55 åringarna menar att det har hänt en gång.

Mer sex under semestern

Att kärleken sprirar under semestern är svenskarna eniga om. Hela fyra av tio svenskar menar att de har mer sex med sin partner under semestern. Vanligast är det i åldersgruppen 26-35 år. Där svarar en majoritet, hela 51 procent, att de har mer sex under semestern än hemma.

Undersökningen visar även att danskarna är mer sexuellt aktiva än de tillfrågade i våra nordiska grannländer. På frågan ”har du och din partner mer sex på semestern än hemma” svarade endast 5 procent av danskarna att de inte är sexuellt aktiva. I Sverige och Norge anger 16 procent samma svar och i Finland är det 14 procent av de tillfrågade som inte är sexuellt aktiva.

Topplista: Här hittar du kärleken på semestern enligt svenskarna

1. Hotellbaren/ på stan 2. På stranden
3. På restaurangen
4. Vid poolen

5. På dejtingappen

Kommentarer är stängda.