Annons:

Här är Vings första neo-flygplan – Sunclass uppdaterar sin flotta

Häromdagen landade Vings eget flygbolag Sunclass Airlines senaste tillskott, en A330-900neo med plats för 385 passagerare, på Kastrups flygplats i Köpenhamn. Det nya flygplanet är det första i den så kallade neo-serien från Airbus som till 2030 ska ersätta hela den nuvarande flottan, enligt ett pressmeddelande.

Sunclass Airlines nya flygplan genererar 23 procent mindre CO2-utsläpp per passagerarkilometer jämfört med tidigare långdistansflygplan. Nu på lördag, den 17 juni, gör planet sin jungfrutur då en fullbokad kabin med förväntansfulla semesterfirare lyfter från Arlanda till Mallorca.

Det stora flygplanet har en sommarkapacitet på 385 passagerare och kommer att vara en stor tillgång under sommarsäsongen då Ving, som flyger närmare 86 procent av sin chartertrafik med Sunclass Airlines, bara från Sverige kommer att flyga ner hundratusentals svenskar till populära destinationer som Mallorca, Rhodos, Kreta, Cypern, Turkiet och Gran Canaria. I vinter kommer den nya A330-900neo även att flyga skandinaviska gäster till mer långväga exotiska destinationer som Thailand, Dominikanska republiken och Aruba samt till Gran Canaria, Teneriffa, Kap Verde och Egypten.

– Det blir en stor uppgradering att vi nu kan erbjuda våra närmare 1,3 miljoner årliga chartergäster ytterligare en stark flygplansprodukt med en tystare och bekvämare och inte minst CO2-reducerande version. Jag är full av förväntan och väldigt glad över detta flygplan, något som jag vet att jag delar med mina kollegor i hela organisationen. Nu ser vi fram emot att välkomna de första semestergästerna ombord den 17 juni, säger Valdemar Warburg, VD Sunclass Airlines.

Sunclass Airlines kan även se fram emot fler tillskott till flottan redan i höst, då ytterligare två neo-flygplan i A321-serien med plats för 215 passagerare, är planerade att tas i trafik.

2 kommentarer

  1. Eeik: Är det enbart Economy-config eller kommer vinterflottan till Thailand etc. ha någon "Premium" kabin?
  2. Jesper: Sommar endast economy men vinterkabinen kommer ha en premiumdel.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024