Annons:

Hög efterfrågan på sista minuten-resor driver upp priserna

Trots nyheterna om värmebölja i södra Europa så fortsätter svenskarna att resa till Medelhavet i sommar. De senaste veckornas regniga väder hemma i Sverige har gjort att bokningarna av sista minuten-resor ökat med 34 procent jämfört med den soliga midsommarveckan, enligt färsk bokningsstatistik i ett pressmeddelande från resebyrån Ticket.

“Den höga efterfrågan i kombination med att resebolagen fortfarande inte har lika hög kapacitet som innan pandemin har drivit upp priserna på resor”

– De kunder som väljer att boka sista minuten är ju ute efter just sol och bad. Då föredrar man nog ändå ett hett Spanien framför ett regnigt Sverige, säger Michael Kapil, marknadschef på Ticket.

De mest populära semesterländerna är Spanien och Grekland, och de flesta bokar resa till klassiska resmål som Malaga, Alicante, Mallorca, Kreta och Rhodos. Men Ticket ser även många bokningar till Kroatien, Cypern och Turkiet.

Den höga efterfrågan i kombination med att resebolagen fortfarande inte har lika hög kapacitet som innan pandemin har drivit upp priserna på resor, men det går fortfarande att göra fynd.

Michael Kapil, marknadschef Ticket.

– Resorna till Spanien med avresa de närmaste veckorna kostar från 7-8000 kr per person inklusive flyg och boende i en vecka, medan man kan hitta resor till Grekland och Turkiet från 5-6000 kr per person. Men om man har möjlighet att skjuta upp resan till efter skolstarten i mitten av augusti så kan man däremot hitta resor för under 4000 kr per person, säger Michael Kapil i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.