Annons:

Premium

Holländska Sunweb köper Airtours – “om fem år är vi topp tre”

Den holländska reseoperatören Sunweb köper det svenska charterbolaget Airtours. Köpesumman är hemlig, men bör landa på minst 50 miljoner enligt våra beräkningar. Travel News har träffat Stefan Chatzopoulos, vd på Airtours och Mattijs ten Brink, CEO på Sunweb Group.

”Det finns en massa folk som inte uppskattar bli störda av barnklubbs figurer när de äter middag på hotellet. De ska få en normal reseupplevelse tillsammans med andra gäster från Europa”

Argumenten för affären är många enligt Mattijs ten Brink, CEO på Sunweb Group. Han lutar sig tillbaka i stolen i Airtours konferensrum i centrala Stockholm.

– Våra produkter liknar varandra. Vi äger inga hotell eller flyg och är våra kunder inte nöjda med någon leverantör byter vi bara ut dem. Vi är båda starka online och Sunweb är redan inne i Danmark och där är vi just nu nummer två. Nu ska vi växa i Sverige. 

Bakom Sunweb som är stora i Holland, Belgien och Tyskland finns det svenska riskkapitalbolaget Triton. 

Man har haft ögonen på Sverige en längre tid. Målet från början var att etablera sitt eget varumärke i Sverige och förra året gick man tungt med reklamfilm i TV4, men så drogs…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium