Annons:

Annons:

Allt fler svenskar vill kunna avboka – tänker ändå resa

Andelen svenska resenärer som vill ha avbokningsskydd eller väljer flexibla biljetter har skjutit i höjden i takt med att coronavirusutbrottet breder ut sig. Det uppger resebyrån Ticket för SvD Näringsliv. Däremot tycks inte viljan att boka resor ha påverkats, enligt Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson. Om något så har det påverkat kunder som tänkt åka redan i mars eller april, tillägger han. – Det gör att sista minuten-priserna just nu är bra för kunderna, säger Fredrik Henriksson till SvD.

Konkurrenten TUI ger i stort sett samma bild och inte heller flygbolaget SAS har sett någon coronaeffekt, skriver tidningen.

4 kommentarer

  1. Per: Kan inte stämma. Alla flygbolag gör förluster, likså resebyråer (Ticket blöder). Men Ving och SAS går som tåget? Bara att läsa kvartalsrapporten från SAS så inser man att det bara är lögn.
  2. Danne: Företag stoppar och avbokar utlandsresor i snabb takt nu, läget blir fort allvarligt för resenäringen. Ovanstående artikel ger inte rätt bild av situationen. Nu får ni steppa upp nyhetsflödet kring Corona.
  3. Anders: Det står väl ingenstans i artikeln att reseföretagen går bra?
  4. Daniel: Inte en chans att det INTE har påverkat de bolagen. Jobbar själv hos en researrangör och mängder som nu vill avboka sin resa. De som har gjort förfrågningar till oss vill inte längre boka pga coronaviruset. Även få som skickar in förfrågningar nu om man jämför med tidigare veckor.
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.