Annons:

Dryga böter väntar vaccinvägrare i Österrike

Österrike planerar att införa bötesstraff på uppemot 36 000 kronor för den som vägrar covidvaccinera sig. Bötesstraffet ska omfatta medborgare över 14 år och de nya bestämmelserna ska gälla från februari. Beskedet gavs på torsdagen av landets hälsominister Wolfgang Mueckstein och regelverket är planerat att införas i den 1 februari nästa år.

Redan förra månaden stod det klart att Österrike som första EU-land planerade att införa obligatorisk covidvaccinering i början av 2022.

Mueckstein sade också att gravida kvinnor kommer undantas från kravet – men underströk samtidigt att rekommendationen om vaccinering gällde denna grupp också.

Även personer som av medicinska skäl inte kan vaccineras undantas liksom personer som varit sjuka i covid-19 och som tillfrisknat under de senaste sex månaderna.

För dem som inte är vaccinerade och som inte kan anföra några undantagsskäl kan straffsumman bli så hög som 36 000 kronor (3 600 euro). Hänsyn kommer att tas till människors inkomstnivå och eventuella finansiella tillgångar.

Regeringens förslag får stöd av en majoritet av oppositionspartierna i parlamentet.

2 kommentarer

  1. Tänka rätt är större: Österrike gör rätt. Det bästa som hänt. Detta vaccin är förmodligen det mest suveräna som tagits fram under alla år och är helt utan biverkningar. De som vaccinerats smittar inte och blir mycket lindrigt sjuka, om det överhuvud taget händer. Anti-vaxx anhängarna bör isoleras tills pandemin är helt utrotad.
  2. Medborgare: Skribenten ovan är alltså inte medveten om att denna experimentella medicinska produkt är en just sådan till och med 2023.Att påstå att den är helt utan biverkningar och risker är alltså ren och skär lögn.Det vet man ännu inte.Alla är försökskaniner på två ben.Bara för att en individ är kritisk och försiktigt inställd till det så kallade "vaccinet" betyder det inte alls att vederbörande är emot beprövade och sedan länge kartlagda vaccin.Det är ju bara trams att påstå detta.Den här maniska vaccin-hysterin får verkligen de potentiella lägervakterna att träda fram och visa sina rätta jag.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024