Annons:

Nu är de första 140 vårdplatserna klara – Stockholmsmässan fortsätter bygga

De första 140 vårdplatserna i det externa sjukhuset på Stockholmsmässan byggs idag klart och är redo för besiktning och för att tas i bruk på onsdag klockan 11:00. Under förra veckan arbetade 200 medarbetare från Stockholmsmässan med att bygga produktionen tillsammans med Region Stockholm och Locum. Idag växlar Stockholmsmässan upp med ytterligare 50 personer för att säkra en ökad efterfrågan om att ha 600 vårdplatser färdigställda till påsk. Arbetet utförs i ett nära samarbete mellan Region Stockholm, Locum, Försvarsmakten och Stockholmsmässan som bygger själva anläggningen, enligt ett pressmeddelande.

– Det är en självklarhet att stötta samhället på alla tänkbara vis och att tillfälligt kunna ställa om. Vi har expertisen och kraften att bygga det här i delar av Stockholmsmässans anläggning och arbetet nu går oerhört snabbt fram, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.

Arbetet med att bygga det externa sjukhuset i delar av Stockholmsmässans anläggning sker i ett nära samarbete mellan Region Stockholm, Locum, Försvarsmakten och Stockholmsmässan – ett arbete som kräver hundratals medverkande från olika expertområden. Enbart från Stockholmsmässan har 200 personer arbetat intensivt med att färdigställa det externa sjukhuset, och idag ökar man upp med ytterligare 50 personer på plats. Majoriteten av dessa är medarbetare från Stockholmsmässan men de avser även våra entreprenörer och grossister som har klivit in och stöttar i det intensiva arbetet.

– Stockholmsmässans uppdrag i det här komplexa projektet innefattar samtliga yrkeskategorier och entreprenörer som i vanliga fall levererar till våra ordinarie evenemang. Det är fantastiskt att uppleva en sådan uppslutning och det engagemang som både medarbetare och samarbetspartners visat prov på i denna tuffa situation, säger Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan och samordningsansvarig för det externa sjukhuset.

Tillsammans med Stockholmsmässans entreprenörer levererar man allt inom el, VVS, vatten, byggnation och måleri, informationsmaterial och skyltar, hantering av avfall samt distribution av förbrukningsmaterial. Stockholmsmässan står även för den fysiska säkerheten på plats. Strategin för arbetet med att bygga upp det externa sjukhuset har växt fram i täta möten mellan de tre parterna Stockholmsmässan, Region Stockholm och Locum, där Locums expertis inom området varit avgörande. Bland annat så står de för Oxygen-leveransen, det vill säga medicinsk klinisk ren gas.

– Vi har också grossister som hjälpt oss att dammsuga marknaden på specifika produkter som vi haft behov av och nu fått levererat, tack vare att flera av våra leverantörers kunder i sin tur låtit våra beställningar gå före i produktionskön. För att förstå omfattningen av projektet; sjukhuset har i dagsläget sju tusen eluttag, fem mil kabeldragning och sex kilometer mässvägar. Det här är verkligen ett gemensamt arbete som många människor kan känna sig stolta över, säger Rikard Skärebo.

– I dagsläget arbetar vi på Stockholmsmässan med fokus på att genomföra höstens samtliga evenemang, samtidigt som vi följer myndigheternas rekommendationer och regeringens beslut om att begränsa allmänna sammankomster. Det är otroligt viktigt för samhället i stort att de företag som kan driva sin verksamhet framåt gör det, om än anpassad efter rådande omständigheter, Christian Clemens i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. En kille som vill läsa om resande: Vad har detta med "Travel News" att göra?
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024