Annons:

Prissamarbete för covidtester utreds

Konkurrensverket utreder om företag har gjort upp om hur covidtester på Arlanda utanför Stockholm ska prissättas. I tisdags förra veckan genomfördes en gryningsräd mot två företag i Stockholm. Företagen har tillhandahållit pcr-tester på Arlanda, skriver Expressen.

”Man besöker samtidigt de företag som man misstänker har samarbetat, så de inte varnar varandra”, säger Hanna Lekås, enhetschef vid Konkurrensverket, till tidningen.

Myndigheten misstänker att företagen gjorde upp om prisnivån under sensommaren och utesluter inte att uppgörelsen fortfarande gäller.

Konkurrensverket utreder inte om priset på testerna har varit högt i förhållande till andra företag utan om det har varit någon samordning mellan de två testbolagen.

Vd:n för ett av företagen bekräftar att en utredning pågår, men förnekar misstankarna om prissamarbete.

2 kommentarer

  1. Pysh: Bra att detta kommer till ytan. Snacka om att dessa företag utnyttjar situationen!!!
  2. Erik: Många har tagit tillfället i akt att tjäna lite pengar under Pandemin. Som testföretaget i Sthlm vars ägare från ena dagen till den andra stängde ner allt och stack till Irak med ca 30miljoner kronor, pengar som både stat och kunder betalat. För tester som dessutom inte ens var korrekta.