Annons:

DEBATT: Nöjesparker kräver att regeringen agerar

I går remitterade regeringen en promemoria med förslag om att vissa verksamheter ska få bedrivas för fler än 50 personer under förutsättning att de kan säkra ett avstånd mellan besökarna. Vi i Svenska Nöjesparksföreningen är djupt besvikna över att regeringen helt ignorerar nöjesparkernas situation. ​​​​​​​

Den promemoria som regeringen nu offentliggjort beskriver hur kultur- och idrottsevenemang ska kunna öppna för fler än 50 deltagare men innehåller inte ett ord om nöjesparkerna. Regeringen har uttryckt att deras utgångspunkt varit att regleringarna ska vara rättvisa, träffsäkra och rimliga. När Stefan Löfven säger att det är ”viktigt att förbudet inte i onödan träffar verksamheter som kan bedrivas på ett smittsäkert sätt” undrar vi om statsministern helt har missat nöjesparkernas situation, då den promemoria som remitterades igår inte på något sätt lever upp till detta. Istället för att ta ett helhetsgrepp så väljer man att bara hantera enstaka inkonsekvenser i rådande regelverk. Det är en oerhörd besvikelse.

–  I alla andra länder i Europa är nöjesparkerna öppna medan vi efter fem månaders försök till dialog inte ens har fått diskutera igenom vår plan för ett ansvarsfullt öppnade med ansvariga myndigheter. Istället råder i det närmaste näringsförbud för våra verksamheter. Nöjesparkerna har inte haft intäkter sedan 2019 och vi klarar inte en säsong till med stängda anläggningar. Vi behöver besked om framtiden nu, annars riskeras inte bara höstens och julens verksamhet i parkerna, utan även hela nästa säsong, säger Magnus Widell, ordförande för Svenska Nöjesparksföreningen.

Kommentarer är stängda.