Annons:

Annons:

”Europas hotell måste öka sin tillgänglighet”

Tillgängligheten på Europas hotell har ökat. Fram till Coronautbrottet. Handiscovers undersökning visar enligt ett pressmeddelande att två tredjedelar av personer med funktionsvariation i Europa anser att hotellen de bott på är tillgängliga. Men nu flaggar Handiscover för att fler hotell måste göra anpassningar eftersom resandet väntas öka kraftigt efter vaccinationsvågen.

Många personer med funktionsvariationer har stått först i kön för att få sin vaccination mot Coronaviruset. Därför väntas de också vara bland de första att öka sitt resande i takt med att  allt fler blir vaccinerade.

  Svenska Handiscover, ledande inom tillgänglighetsdata, uppmanar nu hotellbranschen i Europa att förbereda sig för en reseomstart efter Covid genom att förbättra anpassningar och tillgänglighetsinformation. Trots att Handiscovers arbete har burit frukt på många håll är behovet fortfarande stort, en tredjedel av de tillfrågade med funktionsvariation uppger att hotellen inte har uppfyllt deras behov av anpassat boende.

  – Att förbättra tillgängligheten inom hotellbranschen är inte bara ”en trevlig sak” att göra, det är ”det rätta” att göra och kan generera enorma intäktsökningar för fastigheter, säger Magnus Berglund, tillgänglighetschef på Handiscover i ett pressmeddelande.

    – Handiscover Accessibility Management Program finns för att hjälpa hotell och andra företag att arbeta med och förbättra tillgängligheten på ett enkelt sätt till förmån för det dagliga livet för miljontals äldre och människor som lever med funktionsvariation.

Nästan 196 miljarder euro

Mer än 45 miljoner människor i Europa lever med långvarig sjukdom eller funktionsvariation som gör att de behöver specifika anpassningar för att kunna resa: hotellrum, sängar, badrum och entréer, hissar och allmänna kommunikationer måste vara tillgängliga.  

 Handiscover hävdar att om tillgänglighet, information och ökad utbildning finns i större utsträckning inom resebranschen då skulle EU:s ekonomi kunna öka med upp till 25 procent jämfört med dagens nivå – eller nästan 196 miljarder euro!

Handiscover har nu släppt en branschledande tillgänglighetsstandard för hotell, den tillhandahålls gratis för att hjälpa hotell att arbeta med sin tillgänglighet. Företag kan också anmäla sig till Handiscovers Accessibility Management Program. Programmet omfattar hantering och utvärdering av tillgänglighetsdata, tillgång till marknadsföringsexpertis för att hjälpa till att kommunicera tillgänglighet till kunderna samt tillgänglighets- och funktionsvariationsutbildning för att hjälpa hotellbranschen att återhämta sig i en post Covid-värld.

Sebastien Archambeaud, VD på Handiscover:

  – Ända sedan vi lanserade Handiscover har vårt mål varit att använda tillgänglighetsdata för att göra bokning av boende enklare för personer med funktionsvariation. Vi vill nu ta den kunskap och erfarenhet vi har från att arbeta med tillgänglighetsbehov och hjälpa hotell och resebranschen att förbättra tillgänglighet och kunskap. Vi vill låta företag veta att förbättrad tillgänglighet inte är en kostnad och en börda utan ett sätt att faktiskt förbättra affärer genom att tillgodose fler kunder.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.