Annons:

Annons:

Stabiliserad flygmarknad – men utmaningarna kvarstår

I går presenterade Swedavia trafikstatistiken för bolagets tio flygplatser för september månad. Totalt flög 3 678 000 resenärer, en minskning med två procent jämfört med samma månad föregående år. Antalet utrikesresenärer minskade med en procent medan antalet inrikesresenärer sjönk med fem procent.

”Statistiken visar hur viktigt flyget är för Sverige. Med Sveriges geografi och avstånd finns ett stort behov av flygförbindelser, även inrikes. Siffrorna för utrikestrafiken visar hur mycket våra kontakter med omvärlden betyder, såväl i privatlivet som för näringslivet. Vi ska i sammanhanget komma ihåg att det råder oro på världsmarknaderna och att den svenska kronan rasar. Att antalet utrikesresenärer ändå är nästan nära oförändrat bevisar att svenskarna prioriterar kontakten med omvärlden, och att omvärlden vill komma till oss.” säger Fredrik Kämpfe, Transportföretagen, branschchef flyg.

Stora variationer finns, till exempel ökade antalet utrikesresenärer på Göteborg-Landvetter Airport med tre procent medan inrikesresenärerna sjönk med 11 procent. För flera av de mindre flygplatserna redovisades dessutom mindre passagerartapp jämfört med tidigare månader under året. Visby Airport och Åre-Östersund Airport ökar till och med något.

”Med vår fossilfria färdplan som grund, ökad tillgång av biojet och introduktion av elflyg inom några år säkerställer vi i Sverige även fortsättningsvis kommer ha tillgång till effektiva  och hållbara flygförbindelser”, avslutar Fredrik Kämpfe, branschchef Svenska Flygbranschen på Transportföretagen.

Fredrik Kämpfe blir ny branschchef för förbundet Svenska Flygbranschen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020