Annons:

Kungsberget stänger för säsongen efter översvämningen

Regnovädret som drog in över Gävleborg förra veckan innebär att Kungsbergets populära sommarsäsong avslutas i förtid. Istället skiftas fokus på mot den kommande skidsäsongen.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla gäster som har besökt oss under säsongen. Responsen har varit fantastisk och överträffat våra förväntningar. Sen är det såklart jättetråkigt att vi får avsluta vår nya sommarsatsning på det här sättet, men vi är ändå väldigt nöjda och ser fram emot att fortsätta utveckla sommaren i Kungsberget, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget i ett pressmeddelande.

Sommaren 2021 blev startskottet för skidanläggningen Kungsbergets nya sommarsatsning, med fokus på cykling, men även padel, vandring och mycket annat. Anläggningen hade öppet alla dagar i juli och planen var att fortsatt hålla öppet under helger ända fram till 5 september, men det kraftiga regnovädret som drabbade Gävleborg förra veckan satte stopp för planerna.

– Vi håller på att återställa leder och faciliteter som tog skada av översvämningen, men det är tyvärr inte möjligt att ha öppet de sista helgerna. Som tur är har vi klarat oss från större skador och kan därför planera vintersäsongen och nästa sommarsäsong precis som vanligt och fortsätta utveckla anläggningen.

Efter en utvärdering av sommaren börjar Johhny Jernqvist och Kungsberget nu att arbeta mot vintersäsongen som väntar runt hörnet.

Kommentarer är stängda.