Annons:

Annons:

Lågprisbolaget Easyjet surfar på konkurrenternas störningar – spår hög vinst

Easyjet spår att vinsten före skatt kommer att komma in i toppen av guidningsintervallet för det brutna räkenskapsåret 2018/2019, efter ett starkt fjärde kvartal, framgår av ett pressmeddelande.

Brittiska Easyjet har noterat robust efterfrågan, omsättningstillväxt och kostnadsdisciplin i linje med förväntningarna under slutdelen av räkenskapsåret, trots en fortsatt besvärlig flygmarknad.

Lågprisbolaget har haft viss draghjälp av strejker hos konkurrenterna British Airways och Ryanair, säger vd Johan Lundgren.

Våra självserviceinitiativ har resulterat i ökad efterfrågan i och med störningar hos Ryanair och British Airways”, säger han.

Passagerartillväxten ökade med 8,6 procent under året, med draghjälp från en kapacitetstillväxt om 10,3 procent.

Flygbolaget spår att vinsten före skatt kommer att komma in mellan 420 och 430 miljoner pund, skriver bolaget. Samtidigt behålls guidningen för första kvartalet 2020 i linje med vad som väntas för helåret 2020, vilket är ”i nedre änden av vårt historiska tillväxtintervall”.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.