Annons:

Annons:

Åtta av tio småföretagare tänker på jobbet under semestern

Sveriges småföretagare har svårt att koppla bort jobbet helt när de är på semester. Åtta av tio anger att de har jobbet i tankarna även när de är lediga.

En undersökning av ekonomiföretaget Visma och Företagarförbundet Fria Företagare visar att landets småföretagare ofta tar med jobbet på semstern – åtminstone i tankarna.

– Många företagare satsar fullt ut på att uppfylla sin dröm när de startar eget. Att arbeta med sin passion innebär att gränslandet mellan jobb och fritid lätt suddas ut, men även företagare behöver ta ledigt och koppla av ibland, säger Björn Lang, tf vd på Visma Spcs.

Så många som 84 procent har företaget i tankarna när de egentligen är lediga. En fjärdedel, 25 procent, använder tiden till att tänka ut nya innovationer och fundera över hur verksamheten kan vidareutvecklas. Vanligast är dock att det är problem gällande ekonomi, medarbetare och kunder som är svårt att släppa. Mer än var tredje svarande anger det som vanligaste tanken.

Bäst på att vara lediga är småföretagarna på Gotland. Var tredje gotländsk företagare anger att de kopplar bort jobbet helt när de är lediga. På andra respektive tredje plats placerar sig Uppsala län och Kronoberg.

Bland värmländska småföretagare uppger däremot hela 93 procent att de tänker på jobbet under semestern. Även östgötska och västerbottniska småföretagare har svårt att släppa jobbtankarna, endast en av tio kopplar bort jobbet helt.

I landet som helhet anger 16 procent att de aldrig tänker på jobbet när de är lediga.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018