Annons:

Domaren i USA till SAS: Ni har 13 veckor på er att hitta 9,5 miljarder

SAS AB berättar i ett pressmeddelande att den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt i USA (”Domstolen”) har godkänt SAS kapitalanskaffningsförfarande. Bolaget har tidigare sagt att de behöver minst 9,5 miljarder i nytt kapital för att överleva. Nu intensifieras processen att hitta pengarna. Från svenska staten blir det kalla handen, den danska däremot vill gärna vara med och finansiera framtida äventyr i luften. Det vet vi sedan tidigare. Vem som mer går in är oklart, men nu har vi deadline: om tretton veckor.

“Tidsfristen för potentiella investerare att presentera slutgiltiga bud löper ut om cirka 13 veckor”, enligt ett pressmeddelande.

Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, säger i ett pressmeddelande:

“Kapitalanskaffningsprocessen är nästa viktiga steg i SAS FORWARD, vår transformationsplan som syftar till att stärka vår finansiella ställning, säkerställa långsiktig konkurrenskraft och befästa vår position som Skandinaviens ledande flygbolag. Vi kommer att genomföra en konkurrensutsatt och bred kapitalanskaffningsprocess för att säkra nytt kapital som kommer att stödja flygbolagets fortsatta utveckling samt underlätta slutförandet av chapter 11-processen”.

Som inte detta var nog ska SAS dessutom omvandla skulder på 20 miljarder till aktier i bolaget. Skulderna består statliga hybridobligationer, kommersiella hybridobligationer, schweiziska obligationer, statliga lån, leasingskulder för flygplan samt åtaganden enligt underhållskontrakt och övriga kontrakt. Denna process kommer att göra dagens aktieägare lottlösa.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024