Annons:

Premium

Gott hopp i mörk tid

Reseindustrins Q3-rapporter visar på stark återhämtning efter pandemin. Vi vill resa och träffas, trots en dyster omvärld. Med krig, inflation och lågkonjunkturen runt hörnet behöver bolagen samla i ladorna. Analys av: Leif Holmkvist.

”Om sunt ekonomiskt tänkande fått råda över chauvinismen hade SAS sålts, styckats eller likviderats redan för tio år sedan”

Det var första sommaren utan mask och handsprit. Glömda är Tegnells gnäll och Löfvens tjat om handtvätten. Vi reser, vi går på krogen och tuggar i oss hotellens höjda priser. De flesta har nog råd efter pandemins tvångssparande.

Travel News har gått igenom de senaste kvartalsrapporterna i nio stora bolag inom rese- och besökssektorn. De är närmast omöjliga att jämföra sinsemellan, det är inte så mycket som förenar Pandox och Skistar eller SJ och First Camp.

Vissa av bolagen är fortfarande lätt dopade av pandemistöd och har uppskjutna skulder till Skatteverket. Vi tar det nattsvarta först:

SAS A321LR

SAS är rätt meningslöst att ens bedöma när bolaget är helt i händerna på de amerikanska riskkapitalisterna i Apollo Global Management och en konkursdomstol i New York.…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024