Annons:

Premium

Lion Alpin och moderbolaget SkiGroup gör rekordvinst efter Coronavinter

Familjebolaget SkiGroup med varumärkena Lion Alpin, Højmark Rejser och Online Ski lämnar vintern 2021/2022 med ett rekordresultat på 25,7 mio DKK. Ledningen belönar alla medarbetares fantastiska insats med en bonus på 28 000 DKK, enigt ett pressmeddelande..

Medan snön sakta börjar fall a över Alperna kan SkiGroup med varumärkena Lion Alpin,  Højmark Rejser och Online Ski fira ett årsresultat som slår alla rekord. Trots nedstängningar,  virusvarianter, restriktioner, vaccinkrav och mycket mer därtill har koncernen kommit ur  pandemin med ett all time high resultat på 25,7 miljoner DKK före skatt. Det står i skarp  kontrast till året innan som resulterade i ett underskott på 33 miljoner DKK.

– Det gångna årets  goda resultat kan härledas till trogna gäster, dedikerade medarbetare och starka  partnerskap, säger försäljningschef Johan Edsler. 

Johan Edsler

– Det känns helt otroligt att vi står här med ett så fint resultat. De senaste åren har varit tuffa. I  november 2020 sade vi upp alla medarbetare vilket var ett oerhört svårt, men nödvändigt  beslut. Därefter har vi sakta men säkert byggt upp organisationen igen och många som blev  uppsagda har kommit tillbaka igen vilket är enormt kul, säger Johan Edsler.  

SkiGroup har positiva förväntningar på den kommande vintern även om det är svårt att göra  en konkret prognos i rådande världsläge. Ökade levnadskostnader har en naturlig påverkan  på befolkningens möjlighet att resa men efter 2 år av pandemin är lusten och behovet att  resa större än någonsin.

– Vi ser en enormt stark reslust där många verkligen vill iväg och kan  tänka sig att hellre kompromissa på annat för att spara pengar. Alpresan är helig för många och det är fullt förståeligt. Få saker är så givande för själen och sinnet som att susa ner för  en pist i Alperna, säger Johan Edsler. 

SkiGroup har runt 50 000 skidgäster om året till Österrike och Alperna. Resorna sker med  flyg, buss och egen transport. 

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024