Annons:

Norwegian ser svagare efterfrågan – aktien backar 

Flygbolaget Norwegian varnar för att resultatet för helåret kommer bli betydligt lägre än bolaget tidigare spått, enligt ett pressmeddelande.

Nu räknar bolaget med att ebit-resultatet för koncernen landar mellan 2,1 och 2,6 miljarder norska kronor. I senaste kvartalsrapporten trodde bolaget på ett resultat mellan 2,5 och 3,2 miljarder norska kronor.

Norweigan pekar bland annat på en svagare efterfrågan under andra kvartalet med en minskning av både kabinfaktor och yield (intäkt per passagerarkilometer) jämfört med förra året.

Vidare lyfts en lönejustering för piloter som blev ”högre än väntat” till följd av nya kollektivavtal som ingicks det här kvartalet. 

Även försenade flygplansleveranser från Boeing, som har tvingat bolaget att hyra in extern kapacitet motsvarande mellan ett och två plan under sommarsäsongen, nämns som förklaring.

Norwegians passagerarsiffror ökade samtidigt med 11 procent i juni jämfört med samma månad i fjol.

Aktien rasade 12 procent vid börsöppning på Oslobörsen.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna