Annons:

Annons:

Positiva tecken – Affärsresandet spås en uppgång

Nordicbench hur förväntningarna ser ut för affärsresandet i Norden. Den senaste mätningen visar att det nordiska affärsresandet förväntas öka framöver. Ökningen i Sverige är tydlig. Finland ligger i topp följt av Norge och Danmark, enligt ett pressmeddelande.

– Att våra nordiska grannar förväntar sig en större ökning än vi i Sverige har nog att göra att vi utmärker oss genom att under pandemin ha stängt ner minst av länderna i Norden. När nu alla ser att vaccineringen med största sannolikhet möjliggör ett återupptagande av resandet, upplevs detta mer påtagligt i övriga Norden, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF i ett pressmeddelande.

Det svenska index stiger med 10 punkter, motsvarande 22 procent och den nordiska med 26 punkter motsvarande 55 procent.

Kraften i indexuppgången är historisk, i Sverige hade vi en liknande stor uppgång efter finanskrisen men för Norden sammantaget har vi inte varit i närheten av dylik förstärkning tidigare. Det tidigare rekordet är plus 7 punkter, också det efter finanskrisen.

-Vi hade kraftiga svängningar i indextalen i samband med finanskrisen 2008 – 09 men dessa framstår idag, i jämförelse, som en krusning på ytan, säger Jan Ogner, VD på Nordicbench.

Fakta – Undersökningen affärsreseindex
– Undersökningen genomfördes mellan 18/12–20 och 19/2–21 och totalt deltog 900 beslutsfattare och affärsresenärer

– Urvalet har gjorts från Nordic Bench affärsresepanel.
– Resultaten från undersökningen finns sammanfattade i en rapport ”

En kommentar

  1. Erik: En helt onödig analys. Dels vet ingen av de 900 tillfrågade om vad som kommer hända framöver och dels är det helt irrelevant att jämför med finanskrisen då dess påverkan inte kan jämföras med vad vi nu är mitt uppe i

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.