Annons:

Ryanair redovisar miljardvinst – jul och nyår gav fint klirr i kassan

Ryanair redovisar ett resultat efter skatt på 211 miljoner euro för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Väntat var ett resultat efter skatt på 235 miljoner euro, enligt en prognossammanställning från S&P Global Market Intelligence. Nettoomsättningen uppgick till 2,31 miljarder euro. Väntat var en nettoomsättning på 2,36 miljarder euro.

Vad avser prognoser så upprepar Ryanair såväl intäkts- som trafikprognos för helåret 2023 och meddelar också att visibiliteten för prognoserna är relativt hög.

”Med Asiens turister nu på återgång och en stark USA-dollar som får amerikaner att hitta till Europa bidrar till en robust efterfrågan inför påskens och sommarens flygschema”, säger vd Michael O’Leary.

Framledes ser affären ljus ut, säger finanschefen Neil Sorahan till Bloomberg.

– Vi kommer att leverera rekordvinster under det innevarande räkenskapsåret och förväntar oss att fortsätta växa lönsamt nästa år och även efter det.

Vinsten efter skatt för fjolårets tre sista månader uppgick till 211 miljoner euro, motsvarande över 2,3 miljarder kronor. Det kan jämföras med förlusten på 96 miljoner euro ett år tidigare.

Den goda siffrorna härrör framför allt till en stark trafik under jul- och nyårshelgen.

  • Tredje kvartalet
  • Vinst efter skatt: 211 mln eur
  • 2021: –96 mln eur
  • Omsättning: 2,15 mdr eur

2021: 1,47 mdr eur

Kommentarer är stängda.