Annons:

Storbolagen dömer ut comeback för affärsresor

En Bloomberg-enkät bland 45 stora företag i USA, Europa och Asien visar att 84 procent planerar att dra ner på affärsresandet även efter pandemin. En majoritet tror att resebudgeterna kommer att kapas med 20–40 procent.

Greg Hayes, vd på flygmotortillverkaren Raytheon, sa nyligen att affärsresandet har förändrats för evigt.

Thierry Vanlancker, vd för Europas största färgtillverkare Akzo Nobel, är inne på samma linje. Han tror att resandet kommer att minska med minst en tredjedel.

– Det är positivt för våra plånböcker och hjälper oss samtidigt att nå våra hållbarhetsmål. Våra kunder har dessutom fått träning under ett år nu så det är inte längre konstigt att bara höras via video, säger han.

3 kommentarer

  1. hans: Vi får vara glada om en tredjedel är kvar av arbetsresorna i framtiden. De kommer först en boom, eftersom vi inte träffats på länge och sedan kommer minskningen.
  2. Petter: Det kommer bli färre men längre möten enligt TM:s på många bolag.
  3. Tänka rätt är större: Resorna och de fysiska mötena kommer tillbaka, det kommer t o m bli mer resande i framtiden. Tror inte att alla förstår att resor är livets krydda för de flesta. Vid alla utfrågningar om vad man helst lägger sin tid och sina pengar på så svarar 95% resor. Man vill resa även i jobbet. Det är fortfarande status att resa - vad man än säger. Man blir viktig. Man betraktas som avundsvärd. Varken Ericsson, Volvo och andra storföretag kommer att lyckas kväsa resandet - tänk på var du läste detta först.