Annons:

Stordalen om ”käftsmällen” och nya miljardsatsningar

Den norska hotellmiljardären Petter Stordalen har varit med om flera kriser, men pandemin var hans ”största och definitivt längsta käftsmäll”. Det säger han i en intervju med DN, där han också berättar om nya miljardsatsningar i imperiets minsta affärsområde – investmentbranschen.

Målet är att bredda koncernen och genom Strawberry Equities skapa ett av Nordens största investmentbolag. Strawberry har i dagsläget ett tjugotal hel- eller delägda portföljbolag, bland annat Ving och Hurtigruten, till ett samlat värde på 7 miljarder kronor.

– De siffrorna ska fördubblas till 40 bolag och 15 miljarder inom tre till fem år, säger Stordalen till DN.

Strawberrykoncernen förlorade totalt runt 3 miljarder kronor 2020–2021, varav 2 miljarder under första coronaåret.

– 2020 blev i praktiken ett års näringsförbud. Men under pandemin har vi också haft rekordförsäljning, ungefär som en ketchupeffekt – kommer ingenting, kommer ingenting, kommer allt. Så snart länder har lättat på restriktionerna har folk bokat resor och hotell som aldrig förr.

3 kommentarer

  1. Magnus: Att synas mindre vore nog bäst för honom.
  2. Bo Ko: Bra av Stordalen att ta sitt ansvar, det är de andra cheferna som ingår i koncernerna som skall ut och leverera. De får ju lön utan investeringar! Att Stordalen syns är ett tecken på att ta ansvar, förstår inte hur han kan låta vissa sitta kvar och länsa kassan?
  3. David: Viktigast är dock att Petter syns i media, annars mår han inte bra